Sunday 30 September 2007

Saraca Paris...

Paris Hilton a fost invitata la David Letterman Show si a fost ironizata pe tot parcursul emisiunii. Se pare ca fusese chemata pentru a discuta despre noul parfum, despre noul film, insa in schimb a fost terorizata de Letterman cu intrebari despre inchisoare si tratata cu rasele batjocoritoare din public. Aproape ca ii vine sa planga!!! Ti se face mila cand vezi asa ceva. Da, a gresit fata, chiar mai mult decat ar trebui, insa acuma isi pune viata in ordine.

Uitati-va cat de speriata pare, cum isi trage constant fusta mai jos. Mie mi se pare ca fata asta chiar incearca sa se schimba, si tocmai de aia: Cut her some slack, will you?

Saturday 29 September 2007

Vodafone Romania si trecerea la Euro: mare FURT

De la 1 octombrie Vodafone Romania trece la euro. Chestia asta o stia toata lumea, ce nu se stia insa este ca Vodafone RO va castiga o gramada de bani de pe trecerea asta.

Pur si simplu iti lasa un gust amar toate scumpirile care au fost facute cu ocazia trecerii. De la cartela, la abonament, la extraoptiuni, LA TARIFE, totul a fost scumpit cu acei cativa eurocenti. Cate un pic de peste tot si se aduna!!!

Au fost retrase o gramada de abonamente. Toate cele cu minute incluse s-au modificat. A disparut Numere Fav, Ore Fav Dimineata, Voda 3G. Multe schimbari de nume. HAOS. Eu am Vodafone 100 redus 25%. Costa 19$, la conversie iese 13.9 euro, redus 25% vine 10.425 euro. Am tarife de 0.095 in retea si 0.13 in afara. eurocenti. La acualul abonament Vodafone 100 introdus azi, abonamentul costa 13 euro (o mica reducere), insa tarifele sunt 0.12 si 0.17 eurocenti.

E foame de bani baieti.

Friday 28 September 2007

Shakira va dona 40 de milioane de $


O adevarata artista, Shakira, va dona 40$ milioane victimelor unui curemur din Peru si victimelor unui uragan din Nicaragua. Nu prea vezi staruri facand asa ceva. Bravo Shakira. Pe langa talent, dovedeste ca are si un suflet mare! Cate alte staruri mai sunt care ar dona o suma asa uriasa?

Thursday 27 September 2007

Un nou joc: ia p**a !!!

Am descoperit un nou joc, un fel de tag. you're it. Sau cum sa va zic? "ce? - Nimic!". E un joc in care insa trebuie sa iti folosesti imaginatia pentru a da mai departe ce iei. Jocul se numeste "ia pula". Denumirea este obscena, insa este foarte distractiv. Ideea e ca cel care o da, trebuie sa se convinga de atentia celui vizat spre a primi, altfel o da degeaba.

Va spun, e fff funny. Am incercat toata ziua cu colegii treaba asta. E foarte frustrand cand primesti, si iti dai seama ca nu te-ai prins de faza, desi esti avizat.

http://ia.pula.gigel.org/

Wednesday 26 September 2007

How to make a colored smoke bomb

Am gasit filmuletul asta pe youtube si mi se pare o chestie super. Si se poate prepara foarte usor. Cred ca pe stadion ar fi extraordinar de utile!



Ce poti face in toaleta avionului....deh! :))

O baie. Sau un dush, cum vreti sa ii spuneti!!! Probabil ca va gandeati la altceva... :)) Insa un chinez, mergand la toaleta avionului cu care calatorea, a fost surprins sa descopere ca era apa calda. Si ce s-a gandit el... sa faca un dush :)). Sa se spele nitel. Cand pasagerii si stewardesele au observat ca din baie se scurge apa, deschizand usa, l-au surprins pe chinez in timpul actului... de spalare. Se pare ca acesta a intrebat daca nu au sampon :))

Chinezul nu va fi pedepsit deoarece in regulamentul intern al zborurilor nu se specifica daca este voie sau nu sa faci dush. :))

Ca apropo, o sa imi comand display de nano 2G de pe net. 10 lire.

Tuesday 25 September 2007

Apple Romania: dezinteres total


Dintr-o intamplare nefericita am constatat ca Apple Romania nu este deloc interesata de clientii sai. Am un Nano 2G de 4GB silver, si s-a crapat displayul fara sa fac nimic. Acuma il pun geanta, si peste cateva ore cand il scot, il scot cu display crapat. Din iPod sock. (thx for the sock bace).

Ideea e asa: Apple Romania, daca ai un nano stricat, il inlocuieste in totalitate, daca se strica. ASTA daca ai garantie.

Daca insa nu ai garantie, sau este peste perioada in care era oferita garantia, Apple NU ITI OFERA NIMIC. Nici contra cost. Ei nu aduc piese de schimb pentru produse. Ei au numai "service specializat". Asadar, daca eu am iPod adus din Franta, fara grantie, cu display spart, ei nu ma pot ajuta cu nimic. Deci iPodu e bun de nimic. Il pot arunca.


Inca mai am o sansa. Cineva mi-a zis despre un mic magazinas in P-ta Unirii, care neoficial s-ar ocupa si de service. Acolo poate mai am o sansa. Daca nu, voi avea Nano Display-less. Wanna buy?

Bravo, asta e tot ce pot sa zic. Bravo!

Friday 21 September 2007

Fumatul scade punctajul la teste cu 30%


Se pare ca cele mai recente studii din SUA si UK arata ca tinerii intre 16 si 18, expusi la fumul de tigara, sau care fumeaza, au rezultate la scoala cu pana la 30% mai scazute. Ciudat, eu fumez, insa nu extrem de mult, si inca nu am observat sa imi scada rezultatele la invatatura. Poate se aplica faza numai in SUA si UK. Is mai sensibili aia de acolo. :))


Ba mai mult, cu cat avansez in liceu, am medii tot mai mari :)). Asa ca treaba asta cu capacitatile intelectuale afectate, ii relativa. Parerea mea.

Thursday 20 September 2007

Microsoft amendat cu 500 milioane euro.


Gigantul Microsoft a fost amendat cu o amenda record de jumatate de miliard de euro, dupa ce apelul Microsoft la decizia CE a fost respins. Compania trebuie sa plateasca aceasta amenda datorita nerespectarii legislatiei privind concurenta.

Microsoft a livrat sistemul sau de operare Windows cu Windows Media Player "built-in", ceea ce ar fi interzis de legislatia europeana. Se pare ca acum Microsoft este obligat sa puna la vanzare o versiune fara WMP.

Ce se intampla mi se pare stupid! Microsoft face un sistem de operare, Windows, pe care consumatorii ii cumpara, deci nu este freeware. Ei stiu pe ce platesc bani, cum si Microsoft face ce vrea cu produsul sau. In plus, Microsoft vrea sa ofere prin Windows un sistem de operare complet si fully-functional cu orice fisiere ar avea utilizatorul. Daca utilizatorul nu este multumit de experienta pe care o ofera aplicatiile built-in poate linistit sa instaleze 3rd party applications. Nu-l opreste Microsoft sa faca asta din start. Dar e stupid sa fi obligat sa oferi un sistem de operare ciuntit, fara player audio/video. browser de internet sau alte si alte aplicatii. Daca utilizatorul nu are acces la internet sa isi downloadeze Media Player?

Lexus LS460 Auto Parking System


Stiam de ceva vreme de treaba asta, da ieri am descoperit ceva filme pe youtube. Ca sa intelegeti clar: LS-ul se parcheaza singur. Fie ca e parcare laterala sau parcare cu fata Lexusu stie ce trebuie sa faca. O face mai incet ca tine, si poate nu e la fel de sigur ca tine da reuseste. Oricum pe durata intregii operatiuni tu esti cu picioru pe frana ca sa actionezi daca trebuie.

Prima data se selecteaza modul de parcare, apoi sistemul gaseste automat locul de parcare. Soferul poate sa faca adjustments la locul gasit, mai in stanga, mai in dreapta sau sa-l intoarca dreapta/stanga. Apoi apasa OK, lasa frana si volanul si.... VOILA. Masina se misca singura si se parcheaza pana la cativa centimetri de obstacolul din spate. Volanul se intoarce singur! Cand e gata, muti pe Drive, dai putin in fata si c'est fini. Ai facut o parcare laterala perfecta! :D

Lexus. The pursuit of perfection.





How to move a Micro Car

Acest video arata cat de usor se poate muta un Micro Car. Pentru cei care nu stiu,
un Micro Car este acea masina care poate fi condusa de la 16 ani.

Inregistrarea este realizata in fata CNER :D. ieri :)) posesorul masinii se stie el :))

Comentariu de ultima ora de la Viorelas16: "Ma ce-ti fac prietenii....pe Gliga il banuiesc ca fiind capu actiuni...nu in ultimul rand ii multumesc lui Vivi pentru ca m-a facut fatarau...Si lui Dana care va incuraja: " Impingeti-o ma mai in fata!"... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) "


Tuesday 18 September 2007

Apple iPhone se lanseaza (oficial) in EU


Se pare ca Apple s-a hotarat sa lansele iPhone si in Europa, asta dupa ce cifrele de vanzari din SUA arata ca s0au vandut deja peste 1 milion de exemplare. Se pare ca se va lansa initial prin noiembrie, in tarile importante precum UK, Germania si Franta, prin O2, T-Mobile si respectiv Orange. Observ ca nu au fost de acord sa colaboreze cu Vodafone, care nu demult anunta ca a facut ceva oferta pentru iPhone. Anyway, celelalta tari vor primi gadgetul numai la inceputul anului viitor.



Inca nu se stie exact ce specificatii va avea versiunea pentru EU, insa se speculeaza 16GB si 3G, daca nu chiar HSDPA. Insa si pretul va fi pe masura. Cica peste 420 de euro. Totusi l-ar plasa mai jos de N95, the multimedia computer, as nokia likes to call it. Asteptam cu nerabdare si in Romania. De asemenea, se pare ca deja se poate decoda.


Tot cu aceasta ocazie amintesc, daca nu stiati deja ca Apple a lansat de curand noi generatii de iPod-uri. iPod Nano, iPod Classic au fost reinnoite, in timp ce au fost lansate modele noi ca iPod Touch. Check http://www.apple.com/ for more details. Preturile pentru US sunt extrem de atractive. 149 pentru iPod Nano 4GB este un pret fenomenal.

Monday 17 September 2007

School is on. :)) press stop to turn off :))

Si uite ca 17 septembrie a ajuns. Si iarasi ne-am intors pe acele coridoare de scoala. Neterminate ca de obicei la fiecare inceput de an scolar. Si iar vedem schelele pe exteriorul scolii. Si molozul lasat de schimbarea vechilor geamuri (ma indoiesc ca aveau voie sa schimbe geamurile alea vechi), odata cu instalarea noilor termopane. Scoala e plina de muncitori care mai de care mai "harnici".

Corega ne intampina cu acelasi entuziasm caracteristic: "Vacanta s-a terminat! He he he!". Da dupa cum am subliniat mai sus cel mai enervante sunt lucrarile din scoala. Lucrari tehnice dar si alte lucrari. Schimbarile de regulament intern de exemplu. In fiecare am, asta gasesc ceva noi gaselnite astfel incat sa ne faca viata si mai grea de parca n-ar fi oricum. In fiecare an, Racovita se transforma intr-o veritabila fortareata comunista. Anu aceasta cea mai noua gaselnita sunt punctele de penalizare. 5 daca folosesti telefonul mobil, 10 daca filmezi sau poze, de la 5 la 50 pentru agresivitate verbala si de la 10 la 50 pentru agresivitate fizica. Bineinteles ca punctele astea sunt importante: la 10 puncte, ai 1 punct scazut la Purare. Bravo! O altw noutate este suspendarea. Cica mai nou au voie sa iti dea renumita "suspension" pe care o vedem la americani. Cica ne baga si ceva insigne sa ne strice hainele cu ea. Ca sa fim, pare-se, recunoscuti ca elevi ai prestigiosului colegiu Emil Racovita Cluj-Napoca.

Ce urmeaza acuma sunt testele initiale cu care suntem deja obisnuiti. Si apoi stresul zilnic la care suntem si asa supusi. + stresul ca vine bacu.

Sunday 16 September 2007

Colin McRae a murit.

Pilotul de curse Colin McRae a murit azi noapte (sambata-duminica) intr-un accident de elicopter pe care il pilota. Alturi de McRae a murit fiul sau de numai 7 ani si inca 2 persoana, tata si fiu prieteni de familie.



Vestea este una foarte proasta. E trist sa afli ca un pilot foarte cunoscut de curse, care si-a riscat viata de atatea ori, a murit intr-un accident stupid. A lasat in urma o sotie indurerata si o fiica de 9 ani. McRae a castigat titlul de campion mondial de 3 ori in anii 90 cu Subaru, si cu Citroen in 2003. Actualmente isi dezvolta propria masina de curse.


Omul care a inspirat atatea jocuri cu tema WRC, s-a stins. Rest in peace Colin McRae.

Saturday 15 September 2007

Britney, la Emmy Awards?

Cica Britney ar aparea la The Emmy Awards ca sa isi ceara scuze pentru prestatia live de la VMA 2007. Se pare ca multa luma o sfatuieste pe fosta printesa pop sa isi faca aparitia pentru a-si spala pacatele!


Tot din sfera am prins o alta barfa: se pare ca artista a luat anti-depresive chiar inainte sa intre in scena la VMAs, astfel s-ar explica privirea in ceata a artistei si faptul ca nu era in stare sa faca nicio miscare pe scena.

Intre timp, Britney kept a low-profile de la VMAs incoace. Un lucru bun. Si se pare ca ar fi si mai bine daca ar aparea sa isi ceara scuze. Eu is de parere ca nu trebuie sa faca asa ceva. Totusi mai are ceva demnitate, sper. Sa vina la o ceremonie de decernare a unor premii numai cu scopul de a-si cere scuze e prea de tot!

Intre timp, K-Fed urmeaza sa ramana pe banii lui. Potrivit acordului prenuptial semnat de cei doi, K-Fed ar mai trebui sa primeasca bani (20000$ pe luna) pana in noimebrie 2007. Se zvoneste insa ca Britney va continua sa ii livreze aceasta suma numai pentru a-l opri pe fostul sot sa ceara custodia totala a celor 2 copii.... Trist.

PS: poza este de pe http://www.perezhilton.com/ .

Alonso si de la Rosa stiau de documentele Ferrari

Se pare ca cei doi piloti ai echipei McLaren Mercedes stiau de acele documente secrete ale echipei Ferrari, destinute de Mike Coughlan, fostul designer sef la McLaren. Ba mai mult de la Rosa (pilot de teste)a trimis cateva e-mailuri catre Alonso cu detalii tehnice a monopostului Ferrari. Aceste informatii erau primite de la Nigel Stepney, fostul mecanic-sef Ferrari.

Asta dovedeste ca si pilotii ar trebui sanctionati in aceast scandal. Parerea mea este ca desi Alonso si de la Rosa au hotarat sa dea publicitatii aceste mailuri, nu inseamna ca trebuie sa li se acorde imunitate si sa nu fie sanctionati. La urma urmei au folosit informatii ilegale de la o echipa rivala! Se pare ca aceste e-mailuri au fost de fapt dovezile suplimentare publicate joi, dovezi care au dus la sanctionarea echipei Vodafone McLaren Mercedes.

Shame on you Alonso. Asa campion mondial avem...

Friday 14 September 2007

New worth-watching series: Gossip Girl & Chuck

Am dat peste doua preview la ceva seriale care vor incepe aceasta toamna.

Josh Schwartz, producatorul seriei The OC, si ultima sa creatie: "Gossip Girl". Din trailer, seria pare promitatoare. Un nou The OC?



And then there's "Chuck". Si asta pare a fi o comedie numa buna.

Thursday 13 September 2007

McLaren pierde tot in F1 2007


Echipa Vodafone McLaren Mercedes a fost gasita vinovata in scandalul documentelor Ferrari. FIA World Motor Sport Council (WMSC) a decis ca echipa sa fie descalificata din lupta pentru campionatul constructorilor din sezonul 2007 si amendata cu 100$ milioane, datorita destinerii de informatii confidentiale a echipei rivale Ferrari.


Pilotii insa nu vor fi sanctionati in niciun fel, astfel ca lupta dintre Fernando Alonso si Lewis Hamilton poate continua. Insa in lupta de la constructori este foarte clar: Ferrari va fi campioana. De adaugat: “Ferrari is satisfied that the truth has now emerged.”.


Echipa McLaren ca trebui de asemenea sa demonstreze ca masinile echipei nu contin nicio caracteristica care ar putea fi considerată "proprietate intelectuala" a celor de la Ferrari, la startul noului sezon de F1 in 2008. Iar daca vor exista aceste caracteristici, echipa Vodafone McLaren Mercedes ar putea fi sanctionata si in urmatorul sezon.


De asemenea este important de stiut ca daca vreun pilot de la McLaren va castiga vreun mare premiu (cu siguranta), niciun reprezentat al echipei (in afara de piloti), va putea urca pe podium.

Beyonce la Cluj-Napoca, prin Vodafone?

Beyonce va veni in Romania pentru a sustine un concert pe stadionul municipal "Ion Moina". Asta se va intampla pe 22 octombrie 2007. Sponsorul principal este Vodafone, prin campania Vodafone Best Music, inceputa anii trecuti cu Depeche Mode, Shakira si, mai recent, cu Rolling Stones.

Cica vor fi puse la vanzare cam 13500 de bilete. Ce mi se pare ciudat e ca Vodafone inca nu a facut reclama la acest presupus concert. Mai avem cam o luna pana la concert si inca nu se face nicio campanie pentru bilete. Totusi un concert din tunetul "The Beyonce Experience", promovand albumul B'Day ar fi trebuit anuntat din timp. De exemplu, la concertul Rolling Stones, campania a inceput cu foarte mult timp inainte.

Spectacolul Beyoncé de la Cluj-Napoca este organizat de Fundatia Culturala Phoenix. Sa vedem ce-a fi.

http://www.vodafone.ro/centru-de-presa/comunicate-de-presa/vodafone-romania-prezinta-concert-beyonce-in-premiera-in-romania.html

Noul Patriarh al BOR

Fiind ocupat cu alte treburi, nu am acordat importanta deosebita unui eveniment important in viata religioasa din Romania. Nu va mai tin in intuneric:

Noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române este IPS Daniel, ales cu 95 de voturi, in cel de-al doilea tur de scrutin de la alegeri. Contracandidatul sau, Mitropolitul Bartolomeu Anania, a obţinut doar 66 de voturi.

IPS Daniel pleaca din scaunul Mitropoliei Moldovei pentru a duce mai departe sarcina grea de a conduce Biserica Ortodoxa Romana. Acest lucru se va intampla peste două saptamani, in cadrul unei ceremonii oficiale.

IPS Daniel: "Imi exprim dorinta de a sluji Biserica asa cum a facut-o Preafericitul Teoctist.".

Tuesday 11 September 2007

6 ani de la WTC 2001

Au trecut 6 ani de la tragedia din 11 septembrie 2001. Atunci 4 avioane din spatiul aerian al US au fost deturnate, 2 avand ca tinta finala turnurile World Trade Center din New York, 1 Pentaognul, iar a 4-lea a esuat langa Pennsylvania.

Turnurile gemene au fost distruse iar de atunci statul american s-a angajat intr-o campanie controversata de lupta impotriva terorismului. De la campania din Afganistan pana la razbiul din Irak, SUA a avut sute de mii de soldati pierderi omenesti. Merita?

Monday 10 September 2007

Britney "live" la VMA: cel mai prost moment al serii

Se pare ca Britney s-a relansat. Insa intr-un mod jalnic. A cantat la VMA 2007 azi noapte. Sau mai bine zis n-a cantat, a facut playback. Te-ai gandi ca a facut playback fiindca a avut un show pe cinste. Nici asa n-a fost. Pur si simplu nu poate mai mult la acest moment. Ii trebuie mai mult timp ca sa revina la ce a fost. Ti se face mila cand vezi ce e acuma si ce era in trecut.

imi cer scuze dar continutul video este sters constant fiindca MTV nu are acord cu youtube. clipurile MTV sunt sterse de pe youtube. am mai gasit o varianta, pe blogului lui morph. ms.

Saturday 8 September 2007

One FM: House non-stop

Probabil ca unii stiati de dinainte de acest radio, insa eu am aflat doar recent. Muzica house non stop, mixaje live, nume mari din underground. In Cluj, One FM, inlocuieste Mix FM, pe frecventa 92.2 Mhz.

One FM club station, emite in Bucuresti 100.6 FM, Constanta 103.9, Cluj 92.2 FM, Targu Mures 88.4 FM, Sibiu 89.9 FM, Bistrita 92 FM, Suceava 107.7.

http://80.86.106.35:8000/listen.pls

Friday 7 September 2007

O "premiera" pe tara: la Timisoara elevii vor invata istoria orasului lor

O stire de pe Realitatea m-a enervat putin. Se pare ca in Timisoara elevii vor invata Istoria orasului. Elevilor din clasele V-VIII le vor fi cumparate manuale special create, iar materia va fi predata in timpul orelor de dirigentie si istorie. Si cica e prima initiativa de acest gen din Romania.

Ceea ce nu poate fi mai fals. Noi la Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, am avut posibilitatea in clasa a XI-a sa ne alegem, ca materie optionala, Istoria Clujului. Si va spun, optionalul nu e de ieri de azi, e de cativa ani buni. Domnul Tiberiu Cerghi pune foarte mult suflet la materia asta si mi se pare foarte unfair sa se spuna ca ce se va face in Timisoara este o premiera absoluta.

E adevarat, acolo e pe o scara mai mare, au sprijinul primariei. Aici nu s-a ajuns asa departe, si pentru asta sunt de laudat cei de la scolile din Timisoara. Insa nu si pentru idee, eu cel putin stiu ca nu e singura initiativa de acest gen la scolile din Romania.

Prison Break Season 3 Preview

I do not know if the producers of Prison Break intentionally let slip a almost 17 minutes of the first episode from Season 3, but it's what i've found on youtube. Maybe they didn't want it, but there you have it.

Season 3 will be a blast!!! The atmosphere is darker, Michael finds himself locked in SONA, along with Mahone and Bellick. Linc wants to move his brother from the hell he's in, but it's almost impossible. I can't wait for PB to air again. 17th September is the day.

Meanwhile, i've seen that PROTV is about to begin airing Prison Break Season 1, Mondays from 23.15 PM.

Here are the previews.


Thursday 6 September 2007

Scoala de soferi si legislatia romaneasca.

In ziua de azi toata lumea se inghesuie sa isi faca scoala de soferi. Nici nu au implinit inca varsta de 18 ani ca deja se incep de scoala ca sa poata sa aiba permis cam pe cand implinesc 18 ani. O chestie normala sa ai permis nu zice nimeni, dar nu imi dau seama de ce e graba asta, goana asta nebuna dupa permis.

Ai timp o viata intreaga sa conduci, dar noi ne gandim ca e mai bine mai devreme. Anyway, io nu am ce comenta de devreme. M-am inceput cu 1 saptamana inainte sa implinesc 18 ani, la profesionisti. Ma credeti daca va spun ca nici acuma nu am permis? :)) La inceput eram foarte entuziasmat sa le termin pe toate, sa am permis profesionist, toate categoriile, ce tare o sa fie. Dar treptat, entuziasmul a disparut. Nu-mi dau seama de ce, dar a disparut. Don't misinterpret me, vroiam sa am carnetul mult visat, dar m-am izbit de ceva chestii peste mine. Cum era mecanica. Eu, mare iubitor de fizica (NOT), eram pus fata in fata cu componentele unui motor, cu uzura segmentilor, cu unghiuri de fuga si de cadere, ovalizari de tamburi, ambreaje care patineaza sau motoare care scot fum negru, albastru sau cenusiu. Aproape ca era chineza pentru mine, dart treptat am inceput sa o inteleg, iar cand mi-am dat examenul de mecanica la scoala l-am luat cu brio, din a 2-a incercare. Legislatia a fost cum a fost. A 3-a oara am obtinut 25 de puncte si dupa ce am avut si mecanica am fost si eu in stare sa ma programez la politie. M-am crezut tare, le am cu scoala ambele, la politie nu o sa am probleme. N-a fost asa deloc. Am picat legislatia si am luat mecanica cu maxim. Si cu legea auto in Romania e stupida, e ca si cum le-as fi picat ambele, mecanica nu se recunoaste. Nu e ciudata treaba asta? Acelasi lucru se intampla si daca picai la practic. Le dai toate din nou.


Insa cel mai mult as insista pe examen. Daca il pici asta este, il dai din nou. Insa e cam frustrant sa te gandesti ca tu il pici, si alti il iau din prima. Si e si mai frustrant cand te gandesti ca altii rad cand il pici. Legislatia romaneasca auto e relativ bine pusa la punct, insa la examinari ar trebui sa se mai gandeasca o data. E stupid sa dai din nou proba teoretica daca pici practicul. E stupid ca la teste sa iti puna intrebari capcana cu 0, 1, 2 sau 3 variante de raspuns. E stupid ca examinatorul sa te pice numai fiindca he doesn't like your face. E stupid.


Si mai e ceva: tineti minte ca la o vreme era treaba ca daca acumulezi 15 puncte de penalizare, iti este suspendat carnetu pe 30 de zile, iar apoi trebuie sa dai un examen de 13 intrebari, din care trebuia sa raspunzi corect la 11 pentru a recupera carnetul? Pare-se ca la un moment dat, fiica lui Patriciu, cu carnetul proaspat dobandit, se afla in situatia de a da examen pentru recuperare.... Ciudata pozitie sa te afli! Ma credeti daca va spun ca momentul coincide cu perioada in care Ministrul Internelor a dat ordin ca acea examinare sa fie scoasa?


Si, asa, fiica d-lui Patriciu a scapat si dupa 30 de zile a primit inapoi pretiosul permis fara examinare. :D Dar, sa nu cumva sa va ganditi ca Patricu a intervenit la Ministerul Internelor. Doamne fereste sa va ganditi la asa ceva!!!!

Wednesday 5 September 2007

Pavarotti s-a stins.


La 71 de ani, celebrul tenor Luciano Pavarotti, s-a stins din viata. A avut o cariera stralucitoare fiind considerat unul dintre cei mai mari tenori ai secolului, impreuna cu Careras si Domingo.

http://www.romantica.ro/Stiri/luciano_pavarotti_a_incetat_din_viata.htm

Un mic omagiu din partea mea, o piesa trista (ruxi thx): Timbaland feat. One Republic - Apologize

Umbrella could've been Britney's

Se pare ca hitul Umbrella, cantat de Rihanna, trebuia sa fie a lui Britney. Piesa a fost creata si scrisa special pentru Britney. Dupa ce a fost terminata insa, nimeni din staff-ul "printesei pop" nu a revendicat piesa, si astfel a ajuns in mainile lui Rihanna.

Oricum Britney nu ar fi putut sa o promoveze. La cate betii a avut de atunci, nu cred ca ar fi putut sta in picioare. Nu zic ca piesa e cine stie ce capodopera de arta, dar Rihanna a stiut sa o promoveze si sa faca din ea un hit al anului 2007. Bravo Rihanna.

Intre timp, Britney are un nou single. Gimme More este titlul. Este o piesa buna, insa nu cred ca are acel "click". Sa vedem ce-a fi.

Atasez Umbrella cantata de Mandy Moore.

SIAB si Tiriac

Pare-se ca anul asta il vom vedea si pe Tiriac, cu al sau Tiriac Auto, la SIAB, intre 4 si 15 octombrie. Treaba sta asa: locatia salonului s-a mutat. Nu mai e la Romaero Baneasa ca, se pare, acolo nu e spaitiu suficient pentru "desfasurarea in forta" a importatorilor auto. Se muta la Metro Otopeni, sau ma rog, fostul Metro Otopeni.

Vor fi ridicate ceva structuri usoare, toate marcile vor fi bagate astfel in aceeasi hala, si vor disparea aspectele si povestile ca unele marci sunt mai bine amplatasate ca celelalte. Si bineinteles spatiul va fi mai mare. Cam astea ar fi aspectele pozitive. Ca in rest nu cred ca este ceva pozitiv. Desi e organizat de aceeasi oameni care organizeaza si salonul de la Paris, se pare ca la SIAB se pot face multe compromisuri. Seriously, corturi la un salon international auto ? How low can you get ? Oricum Tiriac e fericit. Daca anii trecuti se plangea ca nu are loc de prezentare sau ca taxele de participare cerute de organizatori sunt prea mari, anul acesta a rezolvat aceste probleme. Spatiu este, si FOARTE IMPORTANT, taxele pentru Tiriac sunt cam.... gratis. Why? Fiindca terenul pe care se va desfasura salonul... este chiar al domnului Tiriac. Felicitari, domnule Ion, felicitari!

O importator auto si-a anuntat deja neprezenta, Peugeot. Pare-se ca nu le convin conditiile desfasurarii. Nici mie nu imi convin. Da asta nu inseamna ca nu ma voi prezenta la salon. Cam stupid din partea lor sa nu se prezinte, oare au aflat si cei de la varf despre decizia lor?

Tuesday 4 September 2007

Something about: Bac 2008

Pare-se ca Ministerul Educatiei si Cercetarii s-a gandit ca trebuie schimbat ceva la BAC. Ca doar nu a fost schimbat nici anu trecut. Si nici acum 2 ani. Si nici acum 3 ani. Si nici acum 4 ani. Se pare ca de data asta nu le-a convenit data in care vor fi publicate cele 100 de variante pentru ficare materie. Se pare ca data de 15 ianuare nu mai era buna. E mult mai potrivita data de 1 martie, deci cu o luna jumate mai tarziu. Nu avem ce sa comentam aici, ne-am obisnuit cu schimbarile de la Educatie. Fiecare ministru nou (de notat ca de fiecare data are alta culoare politica) aduce schimbari dupa bunul plac, aducand in acelasi timp "cea mai buna solutie". Pana la urmatorul guvern, sau dupa caz, urmatoarele restructurari din cadrul unui guvern.

Nu avem ce comenta ce comenta in aceasta prinvinta. Intr-un an se da bac fara variante, apoi bac cu variante aflate date relativ devreme, apoi cu variante aflate relativ tarziu. Ba se scoate educatia fizica din probe, ba nu se scoate. Intr-un an se da capacitate, apoi examene nationale, apoi simulari de teze unice si examene nationale, apoi numai teze unice. Sunt ba 8 clase obligatorii, ba 10 clase obligatorii (Corega a facut miscarea asta, si se lauda cu ea de cate ori poate. Bravo domnule Corega, bravo!), ba se vehicula odata chiar 9 clase. Ideea e ca majoritatea vocilor din Educatie nu sunt de acord cu schimbarile aduse pe ultima suta de metri.
Cititi:



Ce sa mai zici de Invatamantul Romanesc? Eu l-as compara cu piata IT&C. Intodeauna apare ceva nou. Ce acuma e super performant, peste 6 luni e invechit si trebuie reinnoit. Bravo!

Sunday 2 September 2007

Back to basics

We left turkey. I managed with the little money i had. It was tight but it was enough.

A very terrifying storm caught up with us in bulgaria. Kind of scary but it was nothing really. Especially if you keep a positive attitude, which of course i have. "Da pe dinafara" i might say.

Arrived in Cluj today... Back to basics. After a good 8-hour sleep i publish again.