Saturday 30 May 2009

Maşina de înghetata [Update]

Am filmat acum o săptămână dar am tot uitat să urc filmul pe youtube. De altfel, după ce l-am urcat se vede extrem de prost şi sacadat...

Friday 29 May 2009

Accident tir cu bere pe variantă

Aseară, când urcam varianta pe la 02.30, un tir încărcat cu bere Ursus se răsturnase probabil, iar pe marginea şoselei erau mii de sticle de bere sparte... A plouat ceva ieri, probabil şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de circulaţie. Sau cineştie...

Oricum era tare cum cei de la Rosal adunau cioburile şi sticlele sparte. Şi mai sorbeau poate o inghiţitură de bere din alea 1-2 sticle pe care le-au mai găsit probabil intacte...

Thursday 28 May 2009

Teoria conspiraţiei: Cocalari.com

Am primit azi de la cineva, o mai veche cunostinţă de pe mess, o idee cu adevărat interesantă. Îmi spune el că recent pe cocalari.com a aparut un prieten de-a lui, un tip care se recomandă cu numele Vadarim. Articolul de pe cocalari.com îl găsiţi AICI.

Ceea ce el spune e ceva ceea ce de mult bănuiam cu toţii: eu cred că uneori site-urile gen cocalari.com şi/sau pitzipoanca.org fabrică sau exagerează descrieri ale pozelor, pentru a avea trafic mai mare, clickuri mai multe şi deci probabil bani mai mulţi. Însa de ceva vreme, aceste site-uri nu se rezuma doar la asta. Se pare ca nu de puţine ori, administratorii sau alte persoane bine voitoare, luându-şi pseudonimul persoanelor din pozele postate, "încing" discuţiile cu diferite expresii vulgare şi înjurături, majoritatea scrise greşit gramatical, ca să para veritabile. Vizitatorii site-ului comentează mai mult la respectivele aricole, şi uite asa facem traficul! Sincer, chestia asta îmi pare stupida: dacă eu aş apărea, prin absurd, pe cocalari.com, nu as mai sta de poveşti cu comentarii. Ori aş vorbi direct cu administratorii să dea jos poza ameninţând că depun plangere, ori nu i-aş băga în seama. Poveştile şi commenturile ar fi ultimul meu gând!

Acum, că e adevarată întamplarea cu respectiva persoana din poza în cauză, nu mă pronunţ şi e puţin relevant. Însă sunt de acord ca descrierile pozelor sunt alterate de catre site-uri şi că penibilul prezentat în poze nu e niciodată la nivelul exagerat pe care siteurile îl promovează. Problema e însa alta. Oare adminii acestor site-uri lasă adevărul să iasă la iveala? Sincer, oare daca ar fi într-adevar contactaţi de persoanele din poza, ar da oare pozele jos? O altă problema ar fi faptul că ei nu dau approve la unele comentarii doar fiindcă nu ar intra în trendul discuţiei. Asta nu putem dovedi, fiindcă de multe ori întra anumite filtre în discuţie, care pot să respigă automat anumite comentarii... Insă, dacă eu ştiu că persoana din poze nu a scris la descrierea pozei ce site-ul pretinde sau nu a lăsat commenturi pe site, şi as lasa la rândul comment pe site spunând chestia asta, oare administratorii ar lasa commentul pe site, sau l-ar şterge rapid?

Wednesday 20 May 2009

Au taiat apa

De la 11 azi dimineata nu mai este apa in tot cartierul. Se pare ca nici in Gheorgheni nici in Andrei Muresanu. Fara niciun anunt, fara nimic. Doar au taiat.

La telefon la deranjamente nu raspunde nimeni sau suna ocupat. Super, nu?

Sunday 17 May 2009

Eurovision 2009

Harasho, primele impresii despre Eurovision 2009. Prestaţia (pur muzicală) a României şi Elenei a fost peste mulţi alţi participanţi. Încep cu asta fiindcă nu cred că Elena are vreo vina în această privinţă. Ea şi-a făcut treaba cu brio. Problema la Eurovision e că în ultima vreme contează mai mult show-ul si nu prestaţia. Iar cei din România (staff-ul care însoţeşte şi pregateste partipanţii la concurs) nu înteleg asta şi de câţiva ani (de la Luminţa încoace), nu mai putem ajunge pe pozitii fruntaşe. Faptul că Elena a ieşit printre ultimele locuri nu are absolut nicio legatură cu talentul şi calitaţile ei vocale. Staff-ul are toata vina pentru că nu i-au organizat un show incendiar. Piesa permitea...

Tipul din Norvegia a fost câştigator absolut, pe bună dreptate. Piesa frumoasă, show interesant, prestaţie bună. Toată Europa i-a arătat lublu (dragoste, în rusa).

Cât despre Moldova, nu vreau sa fiu rău, dar nu e deloc surprinzător că a primit mai multe puncte ca România. Şi nu ma refer nici macar la show sau la presţatie. E de-ajuns să mă gândesc la zecile de mii de moldoveni plecaţi prin toată Europa ca să scape de regimul de la Chisinau.

Trecând şi pe la punctaj: din nou, deşi toata lumea încearca să ascundă asta, punctele s-au dat pe diferite criterii şi nu toate au ţinut de piesa, prestaţie sau show. Multe voturi au fost date fiindcă erau date unor anumite ţări, din anumite regiuni, cu anumite influenţe din partea unor anumite alte ţări. Nu m-a mirat deloc faptul că Ucraina a primit multe puncte de la Rusia, sau invers. Sau că Rusia a primit puncte multe de la Estonia, Lituania sau Belarus. Din nou, nu m-a mirat deloc faptul că Norvegia a primit maxim de la ţările nordice sau că şi-au dat puncte multe ele între ele. Nu am fost şocat nici când Irlanda a acordat punctaj mare către U.K., însa măcar au avut decenţa să spuna "for our neighbours of course". M-a mirat însa faptul că atât România cât şi Moldova şi-au acordat punctaj maxim unei alteia. Acesta a fost un adevarat şoc, cel puţin pentru mine. O surpriză placută, aş putea spune. De notat însa că se observă faptul ca românii au început să se întoarcă în ţară. Au apus vremurile când primeam punctaj frumos de la Israel, sau maxim de la Spania. Oricum, ideea principala e că voturile se dau anapoda, de multe ori nu au substrat artistic.

Aş mai adauga ceva: mi-a placut piesa Suediei. Personal, am votat-o. Mi-a mai placut Norvegia, Islanda, Estonia si Armenia. Şi mi-a plăcut aparitia modelului Dita von Teese la show-ul Germaniei. Nu a ajutat mult dar a fost un moment frumos.

Friday 15 May 2009

Safety Dance - Men Without Hats

Cei care vă uitaţi la Gossip Girl probabil că aţi auzit piesa în ultimul episod din aceasta serie. Piesa se numeşte Safety Dance, de la Men Without Dance. Google it. LimeWire it.

Cause your friends don't dance and if they don't dance... Well they're no friends of mine :))

Thursday 14 May 2009

Monday 11 May 2009

De ce e Red Bull mai scump?

De fiecare dată când intru într-o perioadă de stres (a se citi parţiale sau sesiune) mă văd nevoit să-mi cumpar băuturi energizante. Ştiu, nu sunt sănătoase. Ştiu, efectul e cel puţin discutabil (a se citi dezbatere între light effect, no effect, full effect). Dar nu spre asta vreau să ajung.

Merg la oricare hypermarket şi ajung la "raionul" energizantelor. Pe un piedestal e aşezat RedBull şi RedBull Sugarfree. 5-6 lei doza. 22-23 de lei 4pack-ul. Preţ de 6x mai mare decât un energizant "no name". Iau un WATT, 1.2 lei doza. Compar valorile energetice, diferenţe minore de 4-10 kJ, în favoarea WATT.

Aşadar, de ce aş cumpara RedBull? Preţul de 6x mai mare pentru aceleasi specificatii energetice nu prea mă atrage în special datorită mai sus amintitului efect discutabil.

Saturday 9 May 2009

Nokia N82: GPS tracking device

Fază cool: când merg la Polus, fiindcă parcarea e incredibil de mare şi de multe ori plină, am din ce în ce mai multe probleme cu găsitu' maşinii la plecare.

Şi pentru asta îmi sare în ajutor al meu Nokia N82, al meu smartphone cu GPS. La plecarea de langă maşină salvez poziţia. Plec apoi din parcare spre magazin. Când ies din Polus, mă întreb întodeauna: oare unde e maşina?!? Aşa că foarte frumos, scot telefonul şi "navighez" către poziţia GPS salvată. Telefonul mă duce astfel exact la maşina, ca o busolă. Chestia asta funcţionează pe toate telefoanele cu GPS încorporat.

Pe mine mă încântă ideea în sine, faptul că demonstrează ca GPS-ul nu înseamna numai navigaţie, înseamnă şi un ajutor în diferite situaţii ce pot apărea în viaţa de zi cu zi.

Super tare!

Thursday 7 May 2009

Ice-cream van în Cluj-Napoca

Am rămas plăcut surprins să văd şi să aud maşina de îngheţată "umblând" la mine prin cartier, Andrei Mureşanu!!!

Avetizarea sonoră este extrem de plăcută, exact ca în desenele animate şi în filmele americane. Auto-utilitara rulează încet şi la cerere opreşte şi vinde doritorilor îngheţată!

O iniţiativă extrem de interesantă şi plăcut surprinzătoare în acelaşi timp! Ideea există şi e folosită de mult timp în ţările civilizate, însă e îmbucurător să vezi că evoluăm şi noi!

Monday 4 May 2009