Sunday 20 June 2010

Orange Pantera 12

De cateva zile, abonamentele Pantera au (re)devenit probabil cele mai rentabile de pe piata (erau si inainte oricum). Si m-as referi in mod special la abonamentul Pantera 12, care pentru 12 euro cu TVA inclus iti ofera 900 de minute Orange, 600 de mesaje Orange, 120 de minute nationale, 25 de MMS-uri nationale si.... mai nou, 200 de MB internet.

Ultima aditie, cea a traficului de internet marit de la 50 la 200 face Pantera 12 cel mai bun abonament de pe piata la acest moment pentru consumatorul normal. 12 euro e o suma modica insa in banii astia ai incluse toate serviciile folosite in mod normal de utilizatorul normal.

Desi la Relatii Clienti, domnisoarele nepregatite va vor spune ca nu veti beneficia de marirea traficului decat daca semnati anexe de prelungiri sau incheiati abonamente noi, trebuie doar sa aveti rabdare. Incepand cu prima data de facturare, traficul va fi marit 100%. Repet, data de facturare, nu data cand intra minutele.

Saturday Night Live - Dick In A Box

Nu stiu cati va uitati la SNL, dar faza asta e fff tare. :))

Thursday 17 June 2010

Nokia N8 suport bluetooth Mouse

Faptul ca poti controla telefoanele cu tastaturi Bluetooth nu e in mod necesar o noutate, insa faptul ca le poti controla cu un Mouse e cel putin pentru mine ... UN SOC.

Nokia N8 poate fi controlat cu mouse-ul. Dupa ce faci pairing-ul pe ecranul mic al telefonului apare un mouse, la fel ca cel de pe PC. Este ... incredibil !!!

Friday 11 June 2010

Iluminat stradal de criză

Criza nu are momente preferate ale zilei. La concluzia asta am ajuns acum câteva seri când am observat cu o oarecare tristețe că iluminatul stradal de la Cluj nu mai funcționează normal. În mod normal, becurile de pe străzi se pornesc automat odata cu lăsarea întunericului (făcând o mica paranteza, întunericul e aici folosit în sensul de ... beznă, sau, daca vreți, opusul la zi).

Se pare, însă, că orașul nu prea își permite să aprindă becurile în mod normal și se recurge la metode de tip over-ride al acestor sisteme automate. Practic, lumina se aprinde când vor autoritățile, nu când ar fi normal. Acum, nu e mare problema pentru cei care circulă cu mașina, că în general mașinile sunt înzestrate din fabrică cu becuri, care daca sunt destul de puternice transforma noaptea în zi (expresie artistică, noaptea nu poate fi făcută zi). Problema apare la cei care nu circulă cu mașina seara, fiindcă lumea frecventează barurile unde se servește alcool, unii "nu are" mașini (sau carburant în rezervor), sau unii nu doresc sa vină cu mașina (a se citi, le este frică noaptea). Iar aceștia enumerați, și alte persoane din categoria pieton nu umblă cu lanterne la ei. Deși... dacă stau să mă gândesc nu ar strica. Lanterna ar trebui sa fie pe breloc. Sunt acele lanterne mici, cu leduri. Sunt extrem de utile, toată lumea ar trebui să aibă una. (sau 2, una să o ți rezervă). Am putea însă să ne întrebăm în același timp... ce ar căuta persoanele în general la ore târzii pe strada, aiurea? De ce nu doarme lumea la ora 11-12 ?! Însă întrebările acestea le păstrez pentru alte discuții.

Dacă analizăm însa problema și mai bine, inițiativă poate fi o măsură ca să-i facă pe șoferi să aprindă farurile seara/noaptea. Nu puțini sunt care umblă noaptea cu farurile stinse. Iluminatul stradal transforma de regulă orașul într-o atmosferă de .... amurg! (fără nicio aluzie la super-mega prostie trilogie Twilight). Iar cum mașinile în Europa nu au DRL (Daytime Running Lights) - o mare prostie din punctul meu de vedere că nu au, shame on you Europe - e destul de ușor să uiți de faruri. Deși, un șofer bun, nu uită asemenea detalii. Sau dacă uită, uită foarte rar. O dată, când e începător. Și își dă seama când îl semnalizează prietenos poliția. Dacă nu din prima, sau a doua, cel mult din a 3-a semnalizare. Just sayin' :))

Dar, ca de obicei (și ca în vremurile bune), pornești de la ceva (aici, iluminatul stradal) și ajungi la altceva. Pe scurt, e criză. Și dacă nu e încă beznă complet, alea 10 minute îți aduc probabil o mică economie la buget. Și dacă nu se primesc plângeri, măsura e considerată normală de autorități.

Sper doar să nu ajungem în penibilități de genul: 25%/15% din becurile de pe străzile mai puțin circulate să fie reduse sau să nu fie aprinse deloc, pentru a realiza o economie la bugetul/factura de electricitate. Sau... reducerea numărului de becuri de pe străzile clujene cu 50% datorită amplasării mai multor becuri decât necesare etc.

Thursday 10 June 2010

Căldură mare la Cluj

Stiu că nu am mai scris de mult, dar am scuza în "perioada de parțiale", "perioada de pre-sesiune" și "perioada de sesiune, propriu-zisă".

Acum că sunt deja în mijlocul sesiunii (la propriu, nu figurat), am zis că trebuie neaparat să scriu despre un subiect de-a dreptu... "arzător". Adică, acest val de căldura care a lovit puternic Clujul, și care nu lasă sărmanii studenți să învețe în condiții prielnice... Pentru mine cel puțin, e aproape imposibil să studiez ziua, cu 28 de grade în camera (am camera în care bate soarele 2/3 din zi; aici zi e folosit în sensul de "perioadă de lumină") cu draperiile trase.

Singura perioada din zi în care poti învata e noaptea (știu, suna ca o frază de "blondă": "ziua pot învața doar noaptea" ; dar eu folosesc zi, în sensul de 24 de ore).

Se pare că sâmbătă e ultima zi (în sensul de zi a săptămânii) de canicula și vin apoi ploi. SĂ VINA MAI REPEDE ZILELE ALEA (în sensul de perioadă de timp) !!!!

Wednesday 9 June 2010

Lady Gaga - Alejandro [video]

Lady Gaga shocks again ! With this video, she maybe went TOO far. I think the video is far TOO sexual for broadcasting on daily TV.