Monday, 25 August 2008

Nokia quality Part 2

2 comments
Fiind intr-un fel sau altul nemultumit de tratamentul pe care Nokia Care il are fata de utilizatori, m-am gandit ca poate un mail la Nokia Romania Reparatii si Garantie ar rezolva ceva. M-am gandit gresit, bineinteles! Cititi in continuare...

Iata mail-ul trimis:

Buna ziua

Incep prin a-mi marturisi profunda dezamagire in serviciile de reparatie si garantie oferite de Nokia prin punctele de reparatie si colectare Nokia Care. Stiu ca aceste puncte sunt in general puncte de service Cirma Electronics.


Fiind un utilizator de Nokia N82, in momentul in care l-am cumparat am considerat ca voi avea un aparat performant, care cuprinde multe functii, asa cum de altfel si are. Normal ca functia de telefon e cea mai importanta, insa folosesc constant GPS-ul integrat, camera de 5mpx, dar si WLAN. 


Din pacate am avut o problema cu card-reader-ul de la telefon si a trebuit sa ma adresez Nokia Care din Cluj-Napoca. Telefonul este actualmente in custodia Cirma Electronics si din cate am inteles reparatia va dura minim 2 saptamani.


In toata aceasta perioada service-ul Nokia Care nu imi va oferi niciun telefon de schimb. Pentru mine asta inseamna ca va trebui sa investesc intr-un telefon pentru aceasta perioada. Asta dupa ce am cheltuit o suma enorma pe N82. 


Tocmai de aceea nu mi se pare deloc normal ca in momentul in care un produs high-end din gama dumneavoastra se defecteaza, utilizatorul respectivului device sa nu primeasca nimic in schimb pe perioada reparatiei. Am investit in timp sume mari in telefoane Nokia, insa in N82 probabil cea mai mare. Dupa ce dau 1999 lei in ianuarie, acum ma vad nevoit ca 2 saptamani minim sa raman fara telefon. Totodata ma vad obligat sa cumpar inca un telefon. 


De ce as cumpara tot Nokia daca dvs nu imi oferiti nimic in timpul in care eu raman fara telefon pentru ca produsul dvs nu a avut calitatea cu care se lauda?


Nu mi se pare deloc normal. Stiu ca probabil nu voi primi niciun raspuns la acest mail, insa consider ca ar trebui efectuate cateva schimbari.


Cu stima,
Cordos George

Iata raspunsul sec primit. Nici nu ma asteptam sa fie altfel.

Stimate client,
Va informam ca pe certificatul de garantie pe care dvs l-ati semnat la achizitionarea produsului nu este mentionat ca trebuie sa primiti telefon la schimb daca al dvs se va afla in service, daca ati semnat acest certificat de garantie, inseamna ca ati fost de acord cu aceste conditii. 
Referitor la calitatea produslui, dvs ati specificat in acest email ca ati avut proble cu card reader-ul, iar din fabricatie nu se poate ca telefonul sa vina cu aceste probleme, prin urmare este vorba de felul in care l-ati utilizat dvs si nu de calitatea produsului.
Cu respect,
Nokia Care Romania


Probabil ca sunt subiectiv si in acest caz o sa fac discriminari. Insa eu investesc o suma foarte mare intr-un produs Nokia high-end. Pretul pe care eu il dau pe telefon este de cateva ori mai mare decat un Nokia low-cost. Nu ma asteptam nicun moment sa primesc un telefon de la ei cat timp al meu e in service. Dar mi s-ar parea normal sa primesc. Am cumparat un produs SCUMP. De aceea poate ca astept sa fiu tratat cumva. Nu preferential. Dar sa fiu tratat ca un utilizator care din banii aia a platit salariu cuiva. Singur. Nu 10 cumparatori low-cost, ci doar unul high-end. Sincer, ma astept sa mi se dea un fel de compensatie pentru faptul ca voi ramane fara produs o perioada relativ lunga, avand in vedere utilizarea constanta a respectivului produs.

Totodata raspunsul lor ma surprinde putin. Vina defectiunilor este (normal!) a utilizatorului! Ma scuzati, scrie undeva in certificatul de garantie ca nu pot sa schimb cardul de cate ori vreau? Scrie ca dupa 100 de schimbari card-reader-ul se strica? Ma indoiesc. Referitor cu alte probeleme cu care multi utilizatori de N82 se confrunta (eu nu). Scrie ca telefonul are pixeli morti? Sau si pe acestia tot utilizatorul "ii face"? Scrie in certificat de joypad, de calitatea lui indoielnica exceptionala? Nu. Raspunsul e un raspuns penibil, demn de o companie care produce produse de calitate made in china. La urma urmei, ce sa te astepti. Totul e perfect, totul iese din fabrica perfect, iar utilizatorul e cel care strica. Fiabilitatea a fost si este punctul slab forte Nokia.

Bravo Nokia, bravo!

2 Responses so far

  1. Daniel says:

    pai la ce puteai sa te astepti de la ei ? la nimic ! oricum ar fi fost de datoria lor sa incerce sa atraga eventuali cumparatori, sau sa-si pastreze vechii clienti cu astfel de servicii (de fidelitate) cum era acum ceva timp (tin minte ca iti faceai card de membru si beneficiai de telefon de schimb pe perioada reparatiei) , dar au dat uitarii si acest lucru :(

  2. George says:

    corect. am card de membru si e INUTIL.

Leave a Reply

Labels