Thursday 31 July 2008

Absence

Voi fi plecat ceva vreme (cateva zile doar) din localitate astfel accesul la internet imi va fi foarte limitat (n-a ajuns inca netu' la tara). In acest timp voi folosi mobile blogger-ul pentru a scrie una alta pe blog. Wish me luck. I'll be back before you know it! :))

Sunday 27 July 2008

De ce sa fii respins la locuri pe taxa?

Am observat ca la unele facultati sunt liste intregi de persoane respinse la locurile cu TAXA. Ma intrebam care e interesul unei facultati sa nu doreasca (mai) multe persoane la taxa.

De ce sa respingi pe cineva care se ofera sa plateasca anual o taxa frumusica in schimbul unei experiente la facultatea pe care o doreste? De ce sa obligi pe cineva sa-si caute o alta facultate doar fiindca, si o spun direct, conducerea unei facultati face miscari proaste si inexplicabile?

Parerea mea este ca locurile la taxa ar trebui sa fie nelimitate fiindca la urma urmei, studentul este cel care stie daca va putea invata, daca isi va putea lua examenele, daca va avea destule credite, daca isi va ingheta anul. E treaba lui. Si el e cel care plateste. Locurile la buget e normal sa fie limitate, iar acei studenti trebuie sa stie ca sunt privilegiati. Ei trebuie sa lupte sa-si pastreze locul fiindca pot sa fie mii de alti studenti care ar vrea sa fie bugetati.

De ce sa fii respins la locuri pe taxa? Dpdv economic (care in zilele de azi se pare ca e cel mai important) nu are logica. Facultatea refuza banii tai.

Saturday 26 July 2008

Blog improvements

Blog-ul a suferit cateva modificari, care va vor ajuta sa il folositi mai usor. V-ati prins care sunt acestea? Daca nu, click pe Read More si veti afla.

Printre schimbari se numara Label Cloud-ul aflat in dreapta sus, care inlocuieste vechea lista cu labels.

O alta modificare aplicata blog-ului este modalitatea de introducere a comentariilor. Incercati, veti vedea ca am adoptat o solutie prezenta in multe blog-uri.

Ultima modificare adusa este utila pentru cititorii de alte nationalitati. Folosind Google Translate, blog-ul poate fi citit in mai multe limbi. Daca primesc cerere, pot adauga si alte limbi.

Pentru implementare, consultati site-urile: Blogger in draft si BloggerBuster.

Friday 25 July 2008

Stiati ca...

...în lume sunt peste 70 de sortimente Fanta?

Din păcate, acestea sunt prezente numai în anumite ţări... Asta am aflat recent căutand informaţii despre Cherry Cola si de ce nu este adusă în România. Am aflat însa că Fanta Cherry a fost distribuita în România. Şi acuma stăteam şi mă gândeam când si cum am putut-o rata.

Check it out here.

Thursday 24 July 2008

Forget it now, it's over.

Am ajuns la momentul de mult aşteptat. Am ajuns la final. Sau poate la început. Unde am ajuns deci? E sfarşitul unei ere... e sfarşitul zilelor de aur. Aşa se spune despre anii de liceu. Poate e adevarat, poate nu. Dar are oare importanţă asta?

Liceul s-a terminat. Pentru unii mai bine, pentru unii mai puţin bine. Unii au plâns, alţii s-au bucurat. Eu pot spune că nu am facut nici una nici alta. Pentru ce sa plâng? Liceul a fost una dintre cele mai fericite perioade din viaţa mea. Am trăit mult si intens, chiar daca nu s-ar părea. Voi preţui fiecare moment si îmi voi aminti cu bucurie de toţi colegii. Şi chiar sper că voi ţine legătura cu ei, chiar dacă acest lucru se va dovedi greu de multe ori... Sunt mulţi care spun că se bucură ca în sfârşit au scăpat de liceu, că nu-l mai suportau, sau nu îşi mai suportau colegii... that's bullshit and you know it. Însa pentru ce sa plâng că totul s-a terminat? E firesc ca nimic sa nu dureze la nesfârşit. All good things come to an end. E firească evoluţia. Nu poţi râmăne pe loc o viaţă. Liceul a fost... şi a trecut. Iar noi am trecut prin el.

BAC-ul a trecut. Pentru unii mai bine, pentru unii mai puţin bine. Pentru ce sa plângem că rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor noastre? E firesc să nu ştim tot. E imposibil să ştim tot. Nu spun ca BAC-ul reflectă ceva în zilele noastre, aş da dovada de ipocrizie. Însă BAC-ul pune punct acestui prim capitol din viaţa noastră. Cineva spunea că de acum înainte nu va mai fi la fel. Nu vom mai fi iertaţi ca până acuma pentru "micile greşeli". Poate că da, poate că nu. Depinde unde vei ajunge. Depinde ce vei face. Depinde cum te vei comporta. Greşelile sunt permise oriunde şi oricând. Contează să şti să le accepţi şi să le îndrepţi... Ceea ce am observat însă e ca în a XII-a, din cauza BAC-ului, am uitat să mai trăim. Tot anul am fost stresaţi. Fiecare moment a fost nu neaparat trait in ideea ca vine examenul, dar exista acel sentiment de frică, sentiment care parcă nu îţi dădea voie să fi liber. "Oare să mai beau o bere?.... Nu pot, că mâine am mate în particular de la 9."... Pot oare să mă uit la emisiunea mea preferată... Poate la jumate numai, că am de invăţat la biologie că mâine e simulare. Şi uite aşa, orice plan, orice idee am lasat-o în aer până după examen, fiindcă atunci vom avea timp... Însă nu e deloc aşa. Un anumit lucru trebuie făcut la momentul când trebuie făcut. Altfel îşi pierde semnificaţia şi importanţa. Păcat că viaţa nu te lasă să duci la capăt momentele şi natura umana nu conştientizează că momentul trecut nu va fi niciodata recuperat... Chiar daca BAC-ul a trecut, eu unul nu simt nicio bucurie. Credeam ca dupa examen totul va fi numai miere şi lapte. Nu e aşa deloc. Oare e în natura mea să mă văd tot timpul preocupat de câte ceva, sau toată lumea e aşa. Chiar şi în vacanţă mă simt captiv. Simt că sunt multe lucruri pe care le-am amânat pe vacanţă, lucruri care acum mă apasă. Chiar şi acum mă trezesc gândindu-mă că nu ştiu anul la ceva batalie... sau nu ştiu care e funcţia ţesutului palisadic... sau ca am uitat satul în care moromete traia. Şi apoi, ca printr-o revelaţie realizez că astea nu mai trebuie. Că nu mai am obligatia sa le ştiu. Că nu mai e important. Că unele lucruri nu mai trebuie ştiute.

Admiterea a trecut... Şi pentru unii a fost mai bine, pentru unii mai puţin bine. Iată-ne ajungi la momentul X. De când am intrat în liceu am fost întrebaţi aceeaşi întrebare: "La ce facultate vrei sa dai?". Pe atunci, copii cu idealuri, răspundeam cu un oarecare entuziasm că încă nu ştim, că mai avem timp sa ne gândim. Nu a fost chiar asa... Chiar daca se răspundea ca vom merge cu siguranţă la o anumită facultate, mulţi dintre noi am dat dovada de inconsecvenţă. Deşi nu mă număr printre cei care şi-au schimbat planurile... trebuie să recunosc că îi admir. Oricum sunt absolut sigur că în zilele noastre nu mai e ca pe vremuri, când trebuia să le faci pe plac părinţilor şi să mergi la facultate unde vor ei. Sunt sigur că acum fiecare face o facultate care să-l împlinească intelectual (deci ceva ce îi place), dar bineînţeles material. Fiindcă să fim serioşi, toţi căutam să ne asigurăm o anumită stabilitate financiară în viitor.

Se spune că ce vine de acuma e greu. Aşa o fi oare? Greu raportat la ce? La viaţă? La noi? La criza economică pe care lumea o va avea de înfruntat în curând? Nu ştiu. Şi nu-mi prea pasă. Eu aştept o experienţă nouă. Însă nu ştiu daca o voi primi. Timpul va fi cel care va decide.

Tuesday 22 July 2008

Lista admisi la FSEGA

Site-ul merge prost actualmente. Daca vreti informatii "la cald" luati-o de aici.

9.62 a fost ultima medie la buget in urma primei repartizari.

Download file: AICI.

Site-ul FSEGA: AICI

Monday 21 July 2008

Riddle

Cum zice o pitzipoanca atunci cand merge la aerobic/sala ?
Click pe Read more pentru raspuns.

Ma duc la fitzness.

Si fetelor, nu uitati: e un fel de antrenament, ca sa fiti in forma permanent... daca bate repede, daca bate lent, ca sa ne faceti pe noi atenti.... :D