Monday 17 January 2011

Magazine si reduceri

Imi place cum, de sabatori, toata lumea merge la cumparaturi. Haine, mancare, elecronice. Cu si/sau intre ele, desi este de preferat "sau". Si, de regula, lumea cumpara lucruri de care nu au nevoie in mod necesar. Dar fiindca e aer de sarbatoare, parca mai usor sunt convinsi de acele oferte super-speciale.

Cel mai "trist" e la haine. Iti cumperi ceva fain de Craciun ca sa constati in ianuarie ca "baaaa, sacoul ala de 3 milioane e acuma 1 milion juma". Si atunci vine momentul ala in care iti este ciuda. Ciuda ca, desi stiai ca in ianuarie is reducerile, tu ai fost mai destept/desteapta si ti-ai luat atunci ca ai vrut sa ai ceva nou de sarbatori. Si ce lumea parca uita sa mai considere, e tocmai acea dorinta frumoasa implinita. In loc sa se gandeasca pozitiv, ca s-au folosit de acel lucru deja, se gandesc doar la acea diferenta de bani. Mare greseala...

Trecand la alta tema din sfera reducerilor practicate de magazine, cel mai mult imi place abordarea magazinelor pentru lichidarea de stocuri la anumite produse. Stiti ca magazinele de haine au anumite produse premium. Ei, fiindca aceste produse nu se vand in sezon din cauza price-tag-ului prea ridicat, in reduceri pretul scade substantial. Si odata cu el scade si "prezentarea" produsului. Stiti tricourile alea scumpe ce erau la display in magazin si erau la loc de cinste. Ei, in reduceri, toate alea le gasesti trantite pe o masa, impreuna cu alte produse ex-premium, in maldare imense de tricouri printre care potentialii cumpartori trebuie sa inoate in speranta ca vor gasi ceva at least remotely acceptable. Asta de fapt ne arata ca prezentarea face toata diferenta. Acel tricoul premium afisat pana luna trecuta la loc de cinste, care, desi este acelasi cu tricoul din acei "bodi" de haine (bodi = capite), era mai frumos. Si parca nu iti dadeai seama ca nu e demn de acel price-tag, acum redus cu 50% poate.