Sunday 27 July 2008

De ce sa fii respins la locuri pe taxa?

Am observat ca la unele facultati sunt liste intregi de persoane respinse la locurile cu TAXA. Ma intrebam care e interesul unei facultati sa nu doreasca (mai) multe persoane la taxa.

De ce sa respingi pe cineva care se ofera sa plateasca anual o taxa frumusica in schimbul unei experiente la facultatea pe care o doreste? De ce sa obligi pe cineva sa-si caute o alta facultate doar fiindca, si o spun direct, conducerea unei facultati face miscari proaste si inexplicabile?

Parerea mea este ca locurile la taxa ar trebui sa fie nelimitate fiindca la urma urmei, studentul este cel care stie daca va putea invata, daca isi va putea lua examenele, daca va avea destule credite, daca isi va ingheta anul. E treaba lui. Si el e cel care plateste. Locurile la buget e normal sa fie limitate, iar acei studenti trebuie sa stie ca sunt privilegiati. Ei trebuie sa lupte sa-si pastreze locul fiindca pot sa fie mii de alti studenti care ar vrea sa fie bugetati.

De ce sa fii respins la locuri pe taxa? Dpdv economic (care in zilele de azi se pare ca e cel mai important) nu are logica. Facultatea refuza banii tai.

4 comments:

  1. da, sunt de acord cu ce ziceai tu acolo dar nu e nici normal ca o facultate sa nu iti dea inapoi ratele platite dupa ce ai intrat la buget dupa neconfirmarea unor locuri ;)

    ReplyDelete
  2. da, sunt de acord cu ce zici :-? ...o alta nemultumire ar fi in legatura cu politica unor facultati de a nu returna rata de la taxa dupa ce un student a intrat la buget dupa o redistribuire a locurilor neconfirmate 8-| *cough* fsega *cough* :-"

    ReplyDelete
  3. Asta e o cu totul alta discutie... si sunt de acord ca facultatile ar trebui sa restituie taxele... insa daca le-ar restitui, cum altfel si-ar putea ridica ditamai cladirile? sau ar putea sa ofere studentilor cele mai bune conditii? adevarul e undeva pe la mijloc. dar mai mult inclinat spre partea pe care noi o promovam...

    ReplyDelete
  4. buna.. sunt in clasa a 12a, imi spune cineva pls care a fost ultima medie la fsega management linia engelza? sau ce numar are optiunea din lista?

    ReplyDelete