Friday, 28 August 2009

Impresii concert Madonna

1 comments
Concertul Madonna a fost senzational. Incep cu asta fiindca citesc in presa tot felul de pareri si impresii ale unor "specialisti" din muzica romaneasca (a se citi entertaineri, "talente" nationale), ale unor jurnalisti de exceptie sau ale unor muritori de rand ("cred ca seamana cu mine, cred ca seamana cu tine"). Unii "spune" ca ea nu are voce, ca e "nesimtit" ca ea sa nu cante live, ca nu transmite un mesaj cu muzica ei, ca nu comunica cu publicul. Ea nu a fost niciodata o voce extraordinara, insa tot ce a lipsit la capitolul performante vocale, s-a regasit in showuri extraordinare, in atitudine si imagine! Sa canti live in ziua de azi e laudabil, insa sa faci un show excelent, cu miscari si coregrafii complicate, dar si 100% live in acelasi timp.... e IMPOSIBIL. Ea a cantat destul io cariera ei, nu mai trebuie sa isi demonstreze in mod necesar talentul vocal. Ea e un entertainer, canta, danseaza! Nu transmite mesaj cu muzica ei? Oare cei care au zis asta stiu vreun bob de engleza? Cat canta Like a prayer oare ati vazut cuvintele de pe monitoare? Probabil ca nu, din cauza unei organizari "limitate", insa mesajul era foarte clar. "We all come from the same place, the spirit". Era o aluzie la "all the religions in the world". Sau oare mesajul dinaintea piesei 4 Minutes nu a fost destul de clar? "Save the planet, we have little time left. Now is the moment".

Nu voi vorbi mult despre "the rromani incident". Ea are o parere despre acest subiect insa nu stiu daca este appropriate sa o prezinte. Ea e un pop-star, intelege fenomentul per ansamblu, il vede generalizat. "Discrimination is against human-rights". OK, intelegem si noi asta. Insa daca ar fi vorba sa luam cazurile personalizate care se intampla in toate tarile din eastern-Europe, unde "it was brought to her attention that gipsyes are being discriminated", nu stiu daca ar mai urla si protesta in gura mare ca "the rromanies are being discriminated without GOOD REASON".

Am avut bilet la Gazon A, a fost biletul cu cea mai mare cerere, iar stocul s-a terminat cu cateva luni bune inainte de concert. Intrarea in parc a fost programata la ora 5, insa "Diva" a intarziat cu repetitiile si sound check-ul, astfel ca intrarea a fost abia pe la ora 6. Ideea urmatoare este destul de simpla: daca ai venit la timp si ai intrat printre primii, vei fi foarte aproape de scena. Ceea ce s-a si intamplat, am fost cam la 35 de metri de scena. Am vazut perfect. Paul Oakenfold a mixat jenant. Sau nu stiu, mai mult n-a mixat? Vreo 3 piese erau exact piesele lui David Guetta, fara nicio schimbare, niciun beat-add-on. Dupa vreo 45 de minute, Oakenfold si-a luat statia si a plecat. Asta se intampla pe la 20.45. Si a urmat o lunga asteptare pana la venirea divei. 1 ora mai exact. Ea a intrat la 21.50, pe piesa Candy Shop. Showul a fost extraordinar, multe piese vechi, printre care Music, Like a prayer, Ray of Light, Vogue, Frozen, La Isla Bonita. Toate erau remastered si cu un beat nou, foarte bine "facute". La piesa She's not me, pe ecranele mari rulau poze cu diverse imagini pe care diva le-a imbratisat in diferite momente ale carierei. La una din piese, nu mai stiu sigur care, pe monitoare era Britney, ea facea lipsync pe piesa cantata de "her madgesty". Concertul s-a incheiat pe piesa Give it 2 me, urmat de GAME OVER afisat pe toate monitoarele.

Publicul: pot spune ca publicul a fost cel putin interesant. Cand diva se lasa MULT asteptata, publicul a inceput sa fluiere si sa huiduie. Insa a urlat, aplaudat si cantat cand Madonna a aparut pe scena! Cel putin in fata, unde stateam eu, publicul a fost excelent! A aplaudat, a cantat, a fluierat, a fost exceptional. Toti am "trait" concertul, cum s-ar zice. In spate a fost mai nasol, fiindca probabil nu s-a vazut nimic. A fost aiurea fiindca nimeni nu a urlat BIS la sfarsit. Insa daca Madonna dorea sa revina la un bis, nu cred ca stafful tehnic se apuca IMEDIAT de strans echipamente. Dupa acel GAME OVER, ecranele s-au stins, au iesit tehnicienii si gata. Piesa de fundal era Michael Jackson - Don't stop till you get enough.

One Response so far

  1. Anonymous says:

    Madona=CURVOASA curvosagului substantial, exponent al sugerii de ruda. O tarfa care se etaleaza intr-o desfranata de prim rang=gunoiul mizeriei umane.

Leave a Reply

Labels