Thursday 21 August 2008

Nokia quality

Incep sa pun la indoiala calitatea produselor Nokia, in special chiar si celor high-end.

La aparitia Nokia Nseries calitatea produselor era EXCELENTA. Chiar si acum sunt utilizatori de Nokia N70, N90 sau N91 care NU au si nu au avur nicio problema cu telefoanele.

Cu doua serie de Nseries au inceput problemele, probleme care incep sa se arate chiar la cele mai scumpe terminale din oferta.

Cu N73 am avut probleme din prima seara dupa cumparare! A picat la update de soft si s-a dus pe pula dracului. Apoi Nokia Care, adica service-ul Cirma Electronics a pierdut coletul, iar telefonul a fost inlocuit in totalitate, cu unul nou. Pacat ca respectivul N73 era probabil de mult timp la ei, astfel ca bateria interna a CEDAT. La fiecare reset trebuia sa introduc ora si data. Dar cica era nou.

Am dat N73-ul repede si m-am orientat catre cel mai scump telefon Nokia la acea data. Era un N82 si chiar daca fusese folosit inainte 3 luni era IMPECABIL. In 1 luna joypad-ul a cedat, l-am inlocuit. Iar acum, din senin card-reader-ul a incetat sa mai functioneze! La un produs Nokia high-end.

E posibil sa am eu ghinion, dar mie cel putin mi se pare ca am probleme mult prea des. Si toate la produse relativ scumpe, produse care se promoveaza ca "multimedia center"sau "smartphone". Sa fi scazut calitatea Nokia? Eu zic ca DA.

Si acum ma asteapta alte 2 saptamani fara telefon. Minim. Fiindca am mai avut eu drumuri pe la service... Cirma Electronics. Nokia Care.

6 comments:

  1. mane, deja se stia ca n82 are probleme, prima este joystick-ul, next este la partea carcasa din zona tastaturii, si inca ceva, in zona camerei foto va incepe sa se curete acel shiny aluminium :D

    ReplyDelete
  2. in mod surprinzator, mie nu a inceput sa mi se curete deloc acel shiny aluminium. si si zona tastaturii e foarte ok...

    oricum ceea ce zici tu sunt chestii minore... finisajele nu au fost niciodata punctul forte la nokia.

    ReplyDelete
  3. Incearca un N95 :P
    Garantez eu calitate superioara;))

    ReplyDelete
  4. oo da :D n95 calitate superioasa :)) dupa 2 luni ramai cu slide-ul in mana =)))

    ReplyDelete
  5. D.K...ti-ai cumparat unul de la hoti probabil...mai stiu pe cineva care si-a luat unul de la hoti si a ajuns acasa cu un sapun in loc de N95...in fine...eu n-am probleme cu el...si il am de...6-7 luni cred...

    ReplyDelete
  6. eu nu mi-am luat dar in majoritatea cazurilor (modelele din primul an de productie) au slideul cam subred :)

    ReplyDelete