Thursday 28 May 2009

Teoria conspiraţiei: Cocalari.com

Am primit azi de la cineva, o mai veche cunostinţă de pe mess, o idee cu adevărat interesantă. Îmi spune el că recent pe cocalari.com a aparut un prieten de-a lui, un tip care se recomandă cu numele Vadarim. Articolul de pe cocalari.com îl găsiţi AICI.

Ceea ce el spune e ceva ceea ce de mult bănuiam cu toţii: eu cred că uneori site-urile gen cocalari.com şi/sau pitzipoanca.org fabrică sau exagerează descrieri ale pozelor, pentru a avea trafic mai mare, clickuri mai multe şi deci probabil bani mai mulţi. Însa de ceva vreme, aceste site-uri nu se rezuma doar la asta. Se pare ca nu de puţine ori, administratorii sau alte persoane bine voitoare, luându-şi pseudonimul persoanelor din pozele postate, "încing" discuţiile cu diferite expresii vulgare şi înjurături, majoritatea scrise greşit gramatical, ca să para veritabile. Vizitatorii site-ului comentează mai mult la respectivele aricole, şi uite asa facem traficul! Sincer, chestia asta îmi pare stupida: dacă eu aş apărea, prin absurd, pe cocalari.com, nu as mai sta de poveşti cu comentarii. Ori aş vorbi direct cu administratorii să dea jos poza ameninţând că depun plangere, ori nu i-aş băga în seama. Poveştile şi commenturile ar fi ultimul meu gând!

Acum, că e adevarată întamplarea cu respectiva persoana din poza în cauză, nu mă pronunţ şi e puţin relevant. Însă sunt de acord ca descrierile pozelor sunt alterate de catre site-uri şi că penibilul prezentat în poze nu e niciodată la nivelul exagerat pe care siteurile îl promovează. Problema e însa alta. Oare adminii acestor site-uri lasă adevărul să iasă la iveala? Sincer, oare daca ar fi într-adevar contactaţi de persoanele din poza, ar da oare pozele jos? O altă problema ar fi faptul că ei nu dau approve la unele comentarii doar fiindcă nu ar intra în trendul discuţiei. Asta nu putem dovedi, fiindcă de multe ori întra anumite filtre în discuţie, care pot să respigă automat anumite comentarii... Insă, dacă eu ştiu că persoana din poze nu a scris la descrierea pozei ce site-ul pretinde sau nu a lăsat commenturi pe site, şi as lasa la rândul comment pe site spunând chestia asta, oare administratorii ar lasa commentul pe site, sau l-ar şterge rapid?

21 comments:

  1. acesta este mesajul care pur si simplu nu vrea sa se posteze pe www.cocalari.com. am incercat sa-l bag si pe bucati crezand ca e prea lung dar tot degeaba

    ia sa vedem daca mi se adevereste teoria.

    principalul motiv pentru care acest subiect are atat de multe posturi este pentru ca persoana in culpa este angrenata in discutie, mentinand astfel discutia aprinsa. el e gazul.
    se intampla ca persoana asta sa fie de la mine din cartier, pot sa zic ca-l cunosc pe baiat (am fost in generala, el era mai mic decat mine cu 1 an si il vad des prin cartier)
    singura reactie pe care putea el s-o aiba era ca, intr-adevar cum a zis cineva de aici, sa se inchida-n baie si sa-nceapa sa planga. nu-l vad stand geana pe site-ul asta si dand commenturi la fiecare 5 minute; si chiar daca ar face asaceva mi se pare foarte dubios sa zica de valoare bani masini telefoane sau alte cacaturi. poate crede el ca le are dar nimeni (si aici vorbesc serios) nu este atat de prost.
    multe comment'uri = multe view'uri. multe view'uri = bani din publicitate
    si ca sa nu va mai tin in suspans, cred ca "VADARIM" este unul dintre admini. acuma,daca teoria mea e adevarata, doar eu voi stii pentru ca adminii nu-mi vor valida mesajul. sau poate vor face psihologie inversa si-l vor lasa....

    ReplyDelete
  2. http://cocalari.com/2009/05/porc-needucat/#comments

    ReplyDelete
  3. Buna ziua. Daca ai un blog si poti sa-ti expui gandurile pe internet nu inseamna ca detii cheia secretului absolut. In cateva fraze ai scris mai multe debitatii decat reuseste sa scoata Nikita pe gura intr-o seara la Dan Diaconescu.
    Noi NU comentam cu alte nick-uri pe site ca sa ne marim numarul comentariilor. Majoritatea comentariilor sunt aprobate automat. Cateva din ele intra la spam sau contin anumite cuvinte marcate ca spam deoarece multi idioti s-au gandit sa spameze folosind acele cuvinte. Dar cum blogspot nu are asa ceva e greu de inteles. Noi stergem pozele de pe site daca persoana respectiva cere acest lucru. Varadim nu a trimis nici un mail. Ba chiar l-am contactat pe mailul folosit la comenatarii si mai ales mailul cu care are profilul de hi5.
    In concluzie nu mai mancati cacat doar daca puteti si aveti un blog.

    ReplyDelete
  4. Amuzant :)) mai erau din astia care trageau in cocalari.com


    Ce pot sa-ti zic , te invit cu cea mai mare placere la mine acasa ca sa fii martor, dar imi este frica ca nu vei mai avea cale de scapare pentru a-ti spala pacatale.

    Oricum datorita mancatorilor de cacat ne-am intarit caracterul si puterea de munca, tu ce zici? Ai invatat ceva de la noi?

    ReplyDelete
  5. daca ai fi citit toate cometurile ai fi gasit linkul de hi5 a porcului needucat si ti-ai fi dat seama ca el e persoana care posteaza.. calmeaza-te.. si eu am teorii capitaliste de conspiratie, dar cercetez inainte sa comentez sau sa acuz.. :P

    ReplyDelete
  6. Mancati kkt k multi v.au cerut sa le stergeti pozele, si voi cum sunteti cei mai tari,nu faceti altceva dekat sa publicati si mailul trimis de catre respectivul/va in semn de batjocora.Revizuiti-va comportamentul k nu sunteti perfecti.

    ReplyDelete
  7. Da cum a circulat chestia asta asa repede? Eu unul credeam ca blogul asta e de nişă, nu credeam că un amărât de articol ajunge la voi.

    Oricum, ce am scris mai sus e doar o opinie personala, sper să nu fie luată în nume rău. Şi nici nu veţi rămâne fără business. Cocalari şi prinţese adevărate vor fi întodeauna. Penibilul nu piere niciodată iar site-urile de acest tip ne aduc mult râs. Îmi pare însă rău că nu reuşesc să aibă şi scop educativ: ar fi super dacă încet încet ar dispărea aceste specimene... Iar dacă la cerere daţi pozele jos, sincer mă bucur. Măcar de ruşine să înceapă lumea să se schimbe.

    Nu apreciez însă limbajul cu care am fost atacat. E păcat că nu se poate vorbi civilizat.

    ReplyDelete
  8. Cred ca lumea normala ia toate comentariile cu o doza de schepticism si tin cont ca e la misto facut site-ul. Daca se intampla sa mai antreneze atmosfera pt trafic si bani, inseamna ca ii duce capul si vor fi oameni de afaceri buni in viitor, ca inteleg cererea si oferta (teoria target audience).

    ReplyDelete
  9. Cred ca lumea normala ia toate comentariile cu o doza de schepticism si tin cont ca e la misto facut site-ul. Daca se intampla sa mai antreneze atmosfera pt trafic si bani, inseamna ca ii duce capul si vor fi oameni de afaceri buni in viitor, ca inteleg cererea si oferta (teoria target audience).

    ReplyDelete
  10. Am dat poze jos chiar si atunci cand mi-au lasat comment pe postul respectiv, iar de Porc needucat cum sa nu radem ? Iti garantez eu ca el este in comment-uri

    Jerk : nu sterg o poza de pe cocalari a unui ratat la cererea altui ratat din alt oras. intelegi?

    ReplyDelete
  11. măi pulică, lasă-te de căcaturi de astea pentru rating.
    te deranjează că ții un căcat de blog nevizitat de nimeni și ai vrea să-ți treacă și ție pe aici măcar o mică parte din vizitatorii de pe cocalari ?

    ok foarte bine, uite am trecut eu să te bag la mă-ta-n pizdă, de incompetent lipsit de creativitate.

    întrebare: poți s-o sugi fără s-o uzi ?
    indiciu: mă-ta poate.

    ReplyDelete
  12. Zi, georgele, poți sau nu ?
    că n-am timp de pierdut cu tine.
    vezi cum ești ?
    suficient de prost nici o pulă s-o sugi bine să nu fii în stare, mi-ai umplut-o de bale :((

    asta îmi aduce aminte de un banc al tinereților mele.
    vine țânțarul la elefant să o ceară pe fie-sa de nevastă.
    elefantul: îți dau fata de nevastă dacă ești în stare s-o fuți... altfel nu.
    se duce țânțarul bâzzzz, bâzzzz pe la curul fetei elefantului. asta trage o balegă și-l îngroapă pe țânțar în căcat.
    țânțarul: scoate-mă de aici !!! mă înec.
    elefănțica îl scoate, se uită la el și-l întreabă...
    cine ești tu și de ce erai îngropat până la gât în căcatul meu.
    țânțarul : sunt george de pe blog, și încercam să te mușc de cur.

    ReplyDelete
  13. Tinand cont de faptul ca blogul asta e pe blogspot si nu pe un domeniu separat, va dau toata dreptatea, e un blog amarat. Daca as fi vrut sa-l fac mare, puteam macar sa cumpar un domeniu, dar credeti-ma ca nu e prioritatea mea.

    Vizitatorii nu ma prea pasioneaza, am cateva tools sa-i numar, in rest nu-mi pasa. Linkul catre site-ul meu de pe cocalari.com nu l-am pus eu. Verificati aria geografica a IP-ului cu care s-a postat daca nu credeti...

    ReplyDelete
  14. Georgele, ești un tâmpit.
    te atrage postul cu Porcul ? normal că da, că a făcut 500 de comentarii în 2 zile... blogul tău probabil va face 500 de vizitatori peste vreo 200 de ani sau nici atunci.
    Tu ești din categoria cocalarilor invidioși... ăia care îi dau valoare porcului, râvnind la 120 de lei ai săi.

    uite îți dau degetul din mijloc, nu fi hapsân să-mi iei toată mâna.

    ReplyDelete
  15. Umila mea parere dragi admini de site-uri de doi lei este ca voi ar trebui sa va puneti cap de afis pe aceste mirifice site-uri. Limbajul dumneavoastra nu numai ca e incredibil de "melodios" si denota o "buna crestere" insa merge ton pe ton cu ceea ce promovati. Acum puteti exploda in continuare cu insulte si la adresa mea...ca atat sunteti in stare si voi.

    ReplyDelete
  16. Sosderoşii, repet, NU eu am pus linkul pe site-ul cocalari.com . Şi puteţi verifica asta, pariez că aria geografică a IP-ului nu va fi din Cluj. Sunt curios dacă de fapt nu ai verificat asta deja, dar încă tot comentaţi aiurea aici.

    Mă doare undeva de trafic. Ţi se pare că câştig ceva din el?

    ReplyDelete
  17. Sosderosii(cel de pe cocalari.com)29 May 2009 at 13:17

    Eu sunt sosderosii de pe cocalari.com,nu cel de mai sus.Scriu acest comentariu ca sa nu crezi tu sau altcineva ca te-am injurat .

    ReplyDelete
  18. pe net toti is tari si mari :))

    ReplyDelete
  19. @Mr.George

    Sa stii ca eu sunt socata de comentariile lasate aici, dar cred ca acum ne dam seama ce fel de oameni intra pe cocalari.com. Nu am crezut ca sunt la un nivel asa de jos de educatie, dar dupa vocabular as zice ca da. Trist:(

    ReplyDelete
  20. Am modificat partea cu ştersul comentariilor şi cu ideea că nu aţi da approve la unele commenturi. Chestia asta nu am verificat-o când am scris articolul iniţial, dar din câte am observat pe cocalari.com, commentul apare imediat după ce îl scri, deci teoria pică.

    ReplyDelete
  21. Domnu' Iepuras.Ok sunt de acord cu tine,dar la capitolul"pozele o sa fie sterse daca persoana cere chestia asta"e un total boooollshit.Pentru ca multi s-au rugat de tine sa stergi anumite poze si au folosit un limbaj non vulgar chiar daca erau si mai sunt cocalari:).Toate cele bune

    ReplyDelete