Wednesday 12 December 2007

Si eu vreau sa fiu infractor...

In ultima vreme am observat ca sunt prea cuminte. Si prea cu minte. Prea judec tot inainte sa fac ceva. Nu stiu de ce sunt asa de calculat. Nu stiu de ce ma gandesc de azi pe ziua de poimaine. Trebuie sa fac ceva sa schimb asta. Dar ce? O gramada de colegi au primit scrisori de la dirig. Da stiu, va ganditi ca e sezonul sarbatorilor, si au primit o scrisoare de urari de bine din partea scolii sau ma rog, scoala cere o donatie?

Da de unde. Erau scrisori de informare a numarului de absente. Eu de ce nu pot primi asa ceva? Eu de ce nu pot sa am multe absente nemotivate, sa ma stresez de unde sa fac rost de motivare si sa fiu nevoit (obligat) sa stau la ora de franceza fiindca deja am prea multe absente in rubrica? Cand o sa fiu si eu asa? De ce nu imi sta in caracter sa plec fara motiv constant nu numai ocazional?

Stiu, acuma o sa credeti ca peste ce soarece de biblioteca ati dat. Dar nu e asa. Deloc. Nu sunt asa zisu tocilar de racovita. "Da, acolo la racovita la voi invatati mult, nu?" Nu. "Tu cred ca ai numa note de 10 si 9, nu?". Nu. Am si de 6 si 7. "La mate ai media 10, nu?". As vrea eu, ce zici de 7?

Vreau sa fiu infractor. Vreau sa lipsesc. Vreau mustrare de la profesori. Vreau sa ma pun rau cu ei. Si nu in ultimul rand, vreau scrisoare de la dirig acasa!!!!

12 comments:

  1. Mai george... cand vine vorba de absente la franceza e trist. crede-me. acum chiar sunt nevoita sa stau la toate orele lui buldog doing nothing. you dont want that. moreover, nu cred ca poti sa iti impui sa chiulesti constant. e o pornire interioara care te face sa fugi mancand pamantul cand auzi de bio sau de franceza. la mine de exemplu aceste ore, plus gopo, nu sunt trecute in orar. eventual ca ore libere :P
    my point is.. nu poti sa iti impui asta.. daca nu ai stofa de chiulangiu asta este :P :*

    ReplyDelete
  2. gg draga..eu stiu ca tie iti place sa ma enervezi...dar intre ultimul meu post si "criza" asta a ta de personalitate e o foarte mare aseamanare.
    as putea zice ca tot ce vroiam eu..se numea dorinta de nebunie.
    CITEZ: Asa ca decat sa le povestesc copiilor mei ca am fugit de acasa, as prefera sa le spun ca am mers in oras cu prietenii la cafea.
    decat sa le spui copiilor ca baiat BUN ai fost in liceu, preferi sa fii un golan...
    ce zici, nebunie sau teribilism?
    i guess they go hand in hand...don't they?

    ReplyDelete
  3. te opreste cineva sa lipsesti sau sa te pui rau cu profii? iti zic eu ca nu e deloc 'cool'. nu ai fi cu nimic mai special. poate ai fi mai in centru atentiei, da nimeni nu ar vrea sa fie ca tine... daca cineva e asa "cu multe absente", nu cred ca o sa zica cineva: "vai saracu... e greu o duce..."
    ...

    ReplyDelete
  4. Draga ruxi,

    Ce vorbesc eu si ce vorbesc tu sunt lucruri total diferite. In timp ce tu vrei nebunie ca sa ai ce sa le povestesti copiilor, eu pur si simplu vreau sa nu merg la ore. Nu e "criza" de personalitate, cum ai vrea tu sa o numesti. E pur si simplu o dorinta de schimbare. Si fi sigura ca le voi povesti copiilor ca am fost baiat cuminte in liceu. Prefer sa creada (pe bune) ca am fost tocilar, decat sa creada ca am fost ultimu din clasa.

    cat despre nebunie si teribilism. whatever. we've all been there, nu? Sti citatul lui Mark Twain?

    "Niciodata nu am lasat scoala sa imi afecteze educatia". Asta e tot ce este. Si atunci oare ce este?

    Cu drag, George.

    ReplyDelete
  5. they go hand in hand gg...they do ;)

    asa ca eu te sfatuiesc sa fii "nebun", sa fugi de la scoala si sa te urci in tren sa pleci spre mareeeee si o sa bem impreuna un vin pe plaja.

    pentru ca acolo gasesti copii care vor schimbari..mediteaza :)

    ReplyDelete
  6. Draga ruxi,

    Din nou te contrazici. O nebunie nu se mediteaza. Se face. Ce zici tu nu are niciun... miez. Copii care vor schibari? Seriously? Ce schimbari poate vrea un copil? teribilism, nebunie? Schimbari in bine, zici tu?

    George

    PS: Numai dc mergem la VV.



    Pt. born to be blonde: probabil ca nu am stofa. Dar sti tu, stofa se uzeaza si se schimba.... :)

    ReplyDelete
  7. Cred ca sta in firea fiecaruia sa isi doreasca altceva decat are. Daca ai parul lung, il vrei scurt, daca e scurt, de ce nu e lung? Tu vrei sa fii un "infractor" pentru ca ti se pare mai interesant. Dar dupa ce o sa experimentezi si latura asta, o sa vrei sa fii cu siguranta din nou "cuminte". Fara scrisori pentru parinti. Fara trafic cu motivari. Un fel de efect yo-yo :P

    ReplyDelete
  8. mah, eu cand am vazut acolo "vreau sa fiu infractor" ma gandeam ca ai si tu un plan ceva, dam in cap la niste fotbalisti, furam ceva de prin magazine, ma rog ... chestiile care intra de obicei la infractiuni. Absentele, draga george, nu prea au importanta in ziua de azi. poti sa le ai, poti sa nu le ai, nu asa ajungi cool (cred ca o mai zis cineva asta deja). Apropo. PUNE MANA PE CARTE!!!! 7 la mate nu ii o medie buna. te pup, pa

    ReplyDelete
  9. da, da ideea era ca vreau si eu trafic de motivari. macar anu asta, ca daca nu acuma, cand altcandva? scapi de liceu si la facultate dai pe acolo numa daca vrei.

    trebe sa fi infractor cat mai poti =)). si da, o sa ma plictisesc, sti cand? cand o sa imi dau seama ca pierd mai mult daca lipsesc. si nu ca pierd materie. pierd momente. pierd "faze", replici care dau magia anilor de liceu....

    ReplyDelete
  10. george... din ultimu tau comment imi amintesti intr-o oarecare masura de Roba. cei care il cunosc poate s-or prins la ce ma refer... cei care nu :-??... (sper ca nu citeste cine nu trebe:P, desi nu cred ca stie cine o scris)
    deci trebuie sa ajungi la concluzia buna inainte sa incerci: nu vrei sa fi "infractor" (am pus in ghilimele ca am citat din titlu blogului, si ma refeream la ce te referi si u in continut)

    ReplyDelete
  11. For God`s sake...truancy IS cool. But it shouldn`t be your main way of expressing your coolness. C`mon, ppl, we can do more than skipping classes. Si, fie-mi iertat pacatul, da` a chiuli NU e infractiune. E o chestie de eficientizare a orelor petrecute la scoala(care, in urma studiilor efectuate de mine - pe mine- in ultimul timp, studii, va asigur, de o mare acuratete) reiese faptul ca randamentul dat acasa invatand e mult superior celui de la scoala. Desigur, inclusiv randamentul dormitului e mai mare acasa, nu neg, decat la scoala. Daca ar fi dupa mine, nu s-ar fi inventat chiulul. Pt ca nu s-ar fi inventat nici toate inutilitatile de materii la care o ardem noi elevii in ultimul hal. Unde vreau sa ajung e ca eu m-am simtit intru totul indreptatita sa postez un mesaj la acest topic. O fac tocmai pt ca am o groaza de absente. Si, colac peste pupaza(ce expresie cretina, imagineaza-ti un colac peste o pupaza=)) ce non-sense), in ciuda sfortarilor de a bate recordul la absente, nici macar n-am primit scrisoare de la diriga. Faza cu scrisoarea e ca...1) recunosc, nu mi-o doresc prea tare :d , 2) diriga mea cam stie de ce lipsesc si 3) cred ca inclusiv profesorii inteleg ca unii nu chiulesc pt ca sa fie cool, ci ne nevoie. Nu stiu de ce chiulesti sau nu chiulesti tu, cert e ca am un singur sfat: nu conteaza cat chiulesti si de la ce ore, atata timp cat iti pastrezi common sense-ul. Ala daca-l ai, poti sa uiti de scrisoare de la dirig(a). Plus ca atata timp cat esti "in grafic", in sensul ca te duci macar o data pe luna la Gopo, you`re not a lost case. Yet.
    Si acum la capitolul nebunie. M-as baga si aici la cateva palavre, ca mi se tot zice ca ma pricep :-"Nu stiu ce sa cred. Evident, simt o forta interioara de necontrolat care ma ghideaza cam 24/24 h si careia cu greu ii pot rezista. Din ce am citit, vad ca VV, infractiuni, , actiuni de fronda, cam astea-s chestiile asociate nebuniei. Mai grav e sa ti se para normale. Cam atunci cred ca e pur nebunie. Eu abia supravietuiesc fara Vama o vara, de exemplu. Gradul de nebunie e direct proportional cu discrepenta dintre "tu normal"- in propria-ti viziune- si "uita-l si pe nebunu` asta" - in opinia lor. Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music. Cam asa sta treaba. Fiecare are nebunia lui. La unii mai vizibila - cei ce danseaza, la altii mai putin vizibila - cei ce doar bat ritmul in masa, sau poate doar in cap. Ideea e sa-ti asumi nebunia, ca doar e a ta. Si atata vreme cat ea nu te bate la cap, nu incerca nici tu sa o duci la extrem pe ea. Fii bun si fii nebun. Fara infractiuni, de orisice natura ar fi ele, fara crime, fara absente, fara scrisori de la dirig si fara corigente sau medii mici...just keep dancing;)

    ReplyDelete
  12. probabil ca ar fi trebuit sa comentez si eu cand subiectul era "in tema" dar daca acum l-am descoperit...eh...better late than never :P. Deci, si eu simt exact la fel...dar ca sa depasesti chestia asta, poti sa chiulesti si sa te opresti la limita :)...ma rog, personal am gasit asa un echilibru facand chestia asta, plus ma bazez pe faptul ca diriga imi va motiva cateva absente ca noah, she "loves" us :P...deci keep it cool cause you're not alone ;)

    ReplyDelete