Monday 7 April 2008

RATUC can shove it up their ***

EXCLUSIV. SENZATIONAL. INCREDIBIL.
Primul articol dupa procesul castigat.

Poate ca va amintiti fericitul eveniment de la sfarsitul anului trecut relatat aici , cand eu am decis sa circul, intr-o frumoasa si insorita dimineatza de Noiembrie, friguroasa ce-i drept, cu vehiciulul de transport in comun, troleibusul anume. Acel fericit eveniment s-a terminat cu un proces verbal de constatare pe numele meu. Devenisem INFRACTOR, sau ma rog, asa le placea colegilor mei sa-mi zica.

Este foarte posibil, de asemenea, sa va amintiti ca in acel moment casa de bilete (care se deschide la ora 7) era deja inchisa la tanara ora de 9 fara un sfert, care este. Dupa lunga asteptare de 15 minute pe care am indurat-o in acea friguroasa dimineata de noiembrie, fara ploaie insa, fiindca da, era insorit. Desi cred ca ascultam piesa November Rain... Anyway, moving on. Dupa lunga asteptare, dupa acel sfert de ceas infernal (de rece) am hotarat sa urc in autobuz, nestiind ce ma va astepta inauntru... Urcasem cu ideea ca voi cobori la urmatoarea statie sau voi cumpara un "capat de bilet" de un alt calator angajat intr-o deplasare in mijlocul de transport in comun. Insa mare mi-a fost mirarea cand am intrebat fix un controlor de bilete (urat si tampit) pentru renumitul capat de bilet. Trecand peste conversatia agresiva purtata cu acest ins fara scrupule, care, desi stia ca explicatia mea in privinta neachizitionarii unui "capat de bilet" era una inspirata din realitatile vietii cotidiene, a refuzat sa o accepte trecand la masura agresiva de a intocmi acel minunat proces verbal de constatare. Eu, baiat finut, am decis sa nu semnez acea hartie fara semnificatie pentru mine, fiindca nu avea nicio insemnatate din punct punctul meu de vedere. O ilegalitate era comisa in fata ochilor mei de catre acel ins, CODOREAN RAUL pe nume, fiindca nu ma sfiesc sa-i rostesc numele.

Bineinteles ca amenda nu a fost platita. De ce sa platesti pentru ceva ce NU ai facut? Am decis sa intocmesc o plangere impotriva procesului verbal de costatare, plangere care pana la urma a ajuns la Tribunalul Cluj-Napoca, si care intr-un final s-a transformat intr-un proces civil, petentul Cordos George, eu, impotriva RATUC. Data de infatisare a fost 26 martie 2008, data la care m-am prezentat la Tribunalul Cluj-Napoca si mi-am sustinut cauza.

Probabil ca dupa atata vorbarie, v-ati astepta probabil la un rezultat favorabil mie. Pai... asa a si fost. Desi nu am castigat procesul, explicatia este urmatoarea:

Instanta apreciaza ca sanctiunea amenzii in cuantum de 100 lei noi aplicata de organul constator este excesiva raportata la gradul de pericol social al faptei. Instanta apreciaza ca o corecta individualizare se poate face prin inlocuirea amenzii cu sanctiunea de avertisment, apreciata ca suficienta pentru a determina petentul sa se abtina de la savarsirea unor fapte similare.

Si astfel, chiar daca dpdv legal procesul nu este castigat de niciuna dintre parti, eu am iesit FAVORABIL. Desi RATUC ar putea face recurs... sa vedem, va face? :)))

Aici se incheie povestea. MORALA: lupta pentru drepturile tale, iar daca vrei sa circuli cu mijloacele de transport in comun, cumpara-ti bilet de seara, ca cine stie, poate vanzatoarea are "pauza" de cafea si tigara cu celelalte surate de la RATUC.

PS: ratuc can shove it up their ***

1 comment:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Pen Drive, I hope you enjoy. The address is http://pen-drive-brasil.blogspot.com. A hug.

    ReplyDelete