Thursday 19 February 2009

RealitateaTV vs. Antena3

Odată cu starea de iritare, mare noroc că "the sarcasm kicks in". De cam o săptămână e mare scandal între RealitateaTV şi Antena3. Pare-se că Realitatea se laudă că ar fi Site-ul nr.1 de ştiri în România, iar Antenei nu-i prinde deloc bine aceasta laudă. Moare de ciudă Voiculescu! Dar ce-i aşa mare lucru şi ăsta? Şi la detergenţi avem numărul 1 în România. la pasta de dinţi, la maşini de spălat, la toate aberaţiile si prostiile de produse prezentate în mod constant si abuziv prin reclame tâmpite pe diverse posturi TV.

Revenind, ce-i aşa mare lucru că Realitatea ar fi numărul 1?!? Şi de-ar fi Antena 3, efectul şi adevărul ar fi acelaşi: ambele prezintă ştiri de multe ori tâmpite (cel puţin online mori când vezi ce prostii poate scrie o tastatură de jurnalist performant), ambele umblă după rating constant şi ambele se acuză reciproc în tot felu de probleme. "Jurnaliştii" şi prezentatorii de la cele 2 posturi se baga unii pe alţii în căcat pe blogurile personale, iar apoi fiecare se dau sfinţi in editoriale şi articole. Bravo!

Până nu uit iaraşi: îmi place că cei de la Realitatea ştiu sa investească in chestii cu adevărat utile. Nu era de ajuns oare că emisiunile au fiecare platoul propriu (de altfel şi jurnalele sunt prezentate uneori din alte studiouri) şi prezentatorul propriu? Realitatea nu are un trademark prezentator cum au alte televiziuni. Ştim ca jurnalul principal la ProTV e a lui Esca. La fel şi la celelalte. La Realitatea fiecare emisiune alt prezentaror, iar alea speciale cred eu că se iau prin rotaţie. Iar acum, au luat elicopter. Să transmita în direct, din aer. Exact de asta aveam noi nevoie. Şi mai nou are si TVR elicopter. Ghici cine-l plăteşte? Păi... contribuabilii. Dar măcar cel de la Realitatea e folosit săptamânal. La TVR aţi vazut vreun reportaj din elicopter? Da... nici eu!

1 comment:

  1. Oricum OTV ii pe 1. Forza magda, forza elodia =)) (in direct)

    ReplyDelete