Monday 4 May 2009

Is this, is this the life??? I wanna live, I wanna carry on...

Nu prea ma dau in vand dupa Hip-Hop insa piesa asta e SUPER tare.

Puya - Undeva'n balcani

8 comments:

  1. ai dat-o pe manele ?
    te rog frumos modifica titlul ala. faci de cacat hip-hopu'

    ReplyDelete
  2. daca nu dau commenturi, aici trebuie sa fac o exceptie
    sa-ti explic ce a vrut sa zica...
    incerc sa fiu scurt :)
    Puya incearca sa reapara pe scena hip-hop din Romania si de data asta apare cu un stil nou, probabil fanii s-au plictisit de gangsta'ul lui vechi. Nu am ascultat piesa atent ca sa spun ceva despre mesaj, despre ceea ce transmite (lucru esential in rap). Vad doar ca nu mai are aceleasi texte in care doar injura fara sens.
    Piesa sta destul de prost la cel mai importat capitol vocea lui. Negativul cu iz oriental aduce la fel de bine a manea. Este destul de asemanatoare vocea lui modulata in toate felurile cu cea a manelistilor si cred ca aici batea "name"
    Puya e constient ca nu se poate compara cu cei de la 20CM Records (mai ales cu parazitii) si atunci incearca o revenire (care i-a reusit) pe placul manelistilor care o mai dau pe hip-hop din cand in cand ... vorba aceea "baietii mei asculta hip-hop si manea"
    dar totusi "a vorbii e usor, a canta ... mai invata"
    p.s. imi aduce aminte de vremurile Andre

    ReplyDelete
  3. Acuma am inteles si eu explicatia. Da, adevaru e ca e destul de comerciala piesa, chiar si pentru pseudo-hiphop-ul-manelar pe care il promoveaza.

    Bogdan, nu stiu dc te cunosc, dar mersi de explicatii. :) Da-mi un buzz pe mess dc ne stim. :))

    ReplyDelete
  4. piesa este perfecta pentru categoria din care face parte
    puya incearca o psihologie inversa. este ironic punand in fata bani gagici etc,dar asta este exact lucrul care prinde la publicul larg (aia care asculta piesa in troleu la telefon pe speaker)
    ceilalti care inteleg mesajul si critica alegerea artistului nu-l deranjeaza pe acesta din urma fin'ca sunt foarte putini.
    ca sa intelegi diferenta iti recomand sa asculti cateva piese semnate Carbon (albumele lor au aparut in aceeasi perioada)
    sper din tot sufletul sa nu faci confuzia devenita deja cliseu intre el si wannabe'ul acela de cabron.

    ReplyDelete
  5. cacat de melodie, e manelo si e naspa

    ReplyDelete
  6. Poate ca nu ati realizat pana acuma ca acel SUPER e scris cu ALL CAPS in mod intentionat... :))

    ReplyDelete
  7. terminatzi mah cu manelele...ce manea este in piesa asta?? daca tot nu va plac manelele de ce ascultati?? de unde stiti ca melodia are influentze din manele? iti fii ceva experti in muzica pana mea..mai incetati cu conceptia asta tampita despre manele...nu va place nu ascultati!

    ReplyDelete