Wednesday, 17 February 2010

De ce intodeauna vrem mai mult?

0 comments
Desi am avut rezultate extrem de bune in sesiune, ma bate gandul sa merg la mariri. Pentru ca apoi sa scriu partea a doua la Beginners guide FSEGA.

Si revin la idee: de ce intodeauna vrem mai mult decat avem ? De ce nu putem fi multumiti ? De ce sta in firea umana sa fie intr-o constanta perfectionare ? Niciodata nu e suficient ce avem si intodeauna ne dorim sa avem mai mult, mai bun, mai eficient, mai frumos, mai nou. O constanta ambitie care nu ne lasa sa fim recunoscatori (sau daca ne lasa, ne lasa pentru putin timp doar). Probabil ca societatea e de vina. Cand traiesti intr-o continua evolutie a preferintelor de consum, de cultura, intr-o lume in care modelele se schimba de la o zi la alta, cand idealurile si speranta dureaza atat de putin, nu ai cum sa iti doresti mai mult. Nu ai cum sa nu vrei o schimbare. Si daca nu o vrei, esti fortat oricum sa o accepti.

Degeaba cumperi astazi cel mai tare PC de pe piata, maine e deja depasit moral. Tehnologia evolueaza atat de repede astfel ca versiunea lansata pe piata azi ajunge la cosumatorul final atat de tarziu ca e deja "veche" cand a ajuns. Pretul e intodeauna astronomic la inceput, pentru early-adopters, care iau cea mai mare teapa cand descopera peste o luna ca au dat cu 100% in plus. Ganditi-va doar la orice produs de pe piata. Fiindca totul se dezvolta la o viteza foarte mare, producatorii planifica totul din timp. Ce acum e feature/trend-setter, peste 6 luni e deja la toate produsele. Pana la urmatorul val.

Ce am vrut sa spun cu asta? Faptul ca sta in firea umana (de fapt si tehnologia se dezvolta tot cu ajutorul factorului uman) sa doreasca mai mult. Si nu e condamnabil. Nu e rau sa vrei mai mult de la tine, de la viata, de la cei din jur. Nu e rau sa fi intr-o evolutie continua. E condamnabil sa stagnezi sau sa involuezi. E condamnabil sa te multumesti cu ce ai cand sti ca, daca ai avea doar ambitia si dorinta, ai putea avea mai mult. E condamnabil sa vezi in jurul tau evolutie si sa nu te intereseze. E usor sa ne plangem ca nu se poate, cand nici macar nu incercam. Evolution is the key in everything.

Leave a Reply

Labels