Sunday 25 November 2007

Eu cu cine votez ?!? Asta s-au intrebat romanii astazi...


Votul s-a incheiat. Referendumul a fost invalidat datorita prezentei scazute. Ce sa faci? Asa-i romanu. Nu-si exercita votul.

Estimarile arata ca la ora 18.30 prezenţa la vot era de 24,8 % pentru referendum, ceea ce înseamnă că este invalidat, deşi 89,2% din votanţi s-au exprimat pentru votul uninominal. Astfel, pentru referendum s-au exprimat cu voturi "DA" 89,2% dintre participanţii la scrutin şi cu voturi "NU" 10,8%. Pacat, chiar pacat. Dau pariu ca si la urmatoarele legislative vom vota tot sub forma listelor electorale, cu aceleasi locuri cumparate pe liste....

Cat despre alegerile pentru Parlamentul European, PD a obtinut o asa zisa victorie: PD a câştigat alegerile cu 31,5% (ceea ce înseamnă că PD va trimite 11 parlamentari la PE), urmat de PSD care a obţinut 21,1% (echivalentul a 7 europarlamentari), PNL cu 15,6% (7locuri în PE), PLD cu 6,9% (2 reprezentanţi în PE) şi UDMR cu 6,2% ( 2 europarlamentari).

Ce e foarte important de precizat. Aceste alegeri euro-parlamentare reflecta intr-o oarecare masura preferintele electoratului. PNL si PSD au obtinut mai mult decat se preconiza. Si PD mai putin. PLD a ajuns al patrulea partid de pe scena politica. Oare cam astea vor fi proportiile si la umatoarele alegeri parlamentare? Din nou nu va fi o majoritate politica clara?

No comments:

Post a Comment