Sunday 25 November 2007

Eu cu cine votez?

Eu cu cine votezi? Tu cu cine votezi? Noi cu cine votam? Este o intrebare care o aud ori de cate ori sunt alegeri. Si apare la toata lumea de la tineri proaspat majorati pana la oameni la varsta a 3-a. De ce apare aceasta intrebare? Fiindca oamenii nu inteleg politica. Si nu stiu daca vor sa inteleaga politica. Si nu stiu daca e corect pentru acesti oameni sa isi exercite dreptul democratic la vot.

Nu mi se pare normal faptul ca in scoli nu exista educatie politica. Ma indoiesc ca multi dintre noi stiu doctrina PD sau PNL. Si cand te gandesti ca astazi vom merge la vot si vom vota un partid in necunostinta de cauza. Nu credeti ca ar fi trebuit sa fim informati inainte? Sa fim "invatati" una alta despre fiecare partid, si nu neaparat despre fiecare partid si doctrina politica, ci o minima cunostina a ceea ce propun fiecare pentru viitorul nostru.


Cat despre uninomonal. Mare scandal si aici. Uninominalu lui Basescu. ba ca nu e bun, ba ca e bun. Aici e relativ simpla problema. Vrei sa ramana ca pana acuma liste electorale cu "politiceni" intrati pe lista cu 15000 de euro? Vrei sa adopte guvernul o solutie de mijloc, adica si liste electorale, dar si un vot uniniminal? Sau vrei sa votezi astazi pentru un vot pur uninominal, si sa votezi numai persoana, si nu liste electorale? Du-te la referendul si exprima-ti opinia.


Si daca ai convingeri politice, du-te si la alegeri...

No comments:

Post a Comment