Sunday 13 January 2008

Pardon? Este Realitatea. Si nu cea TV.

Crina se plange ca nu poate circula pe trotoare ca un pieton normal. Si eu ma plang de acelasi lucru, insa nu ma deranjeaza babetele care circula in "biusericute" compacte formate din 2-3 elemente. Ele chiar ma distreaza. Si cand mai vezi ca una din ele e "sefa" care le da sfaturi si indicatii pretioase la celelalte doua, te pufneste rasu':

"Tu marie, ii mai ieftin zaharu' la auchan. am fost ieri la auchan, la billa, la carrefour, la metro, la real, la ambele kaufland-uri si la ceva 'alimetari' de astea de cartier. si cel mai ieftin era la auchan, cu 40 de bani mai ieftin, tu. da la selgros n-am mai ajuns.". la care raspunsul, din partea celor 2-3 insotitoare este fie "eu mi-am luat acum 1 luna de la oncos 10 kilograme, ca era mai lesne anu' trecut" sau "trebuie sa ma duc si eu maine sa vad". Va imaginati cate trolee sunt umpluite zilnic de cetateni de varsta a treia care cauta acea reducere de 40 de bani? Daca va dati seama, atunci realizati de ce RATUC a marit pretul la un bilet cu 2 calatorii. 3 lei. Atata costa. Pe ce baza au marit pretul? Nici RATB nu are asa preturi. Oricum, moving on.

Macar tu, Crina, mergi pe trotoare care nu au masini parcate pe 2/3 din trotoar. Masini parcate de blonde cu semne de-ncepator, de directorasi de banci cu audi Q7 sau de "impresari" cu audi si BMW. Te pufneste din nou rasu, cand vezi ca un anume ins care era parcat regulamentar, nu mai poate iesi din parcare fiindca deh, a fost blocat de respectiva blonda cu a ei mini, smart, sau beetle si de respectivul young businessman, cu respectiva masina (cumparata in leasing bineinteles - pe 7 ani) fie ea audi, bmw sau mercedes. Lexus nu prea vedem ca pentru romani lexus nu e o marca de lux. "Ti-au luat lexus, numai fiindca nu ti-ai permis audi, bmw sau mercedes ca noi". Asta ar auzi "saracul" directoras care a facut eroarea fatala de a-si cumpara o masina "exotica" de gen lexus, inainte de a-si consulta prietenii din cercul de directorasi impresari cu masini germane de calitate. Cat despre blondele cu beetle si mini, n-are rost sa povestim. Respectivele masini, sunt fie cumparate cu bani de la respectivii impresari / directorasi, fie de la parinti. Insa sa nu generalizam. Sunt si young executives adevarati, impresari adevarati si blonde hard-working.

Concluzia: vrei sa circuli pe trotoar? Fie cumpara-ti masina si include-te in categoriile mai sus mentionate, fie pensioneaza-te pe motiv de boala, si ia-ti prietenele si umblati pe strada in sir compact cu cate-o geanta MARE la mana (Louis Vuitton of course, dar si Prada sau Gucci sunt acceptate. Nu uita de Dolce Capcana, pardon Gabbana). Sau combina-le. Cine zice ca nu poti fi o blonda, cu geanta LV si masina? (si si pensie mare)... Sau un tanar impresar al unei vedete blonde, cu multe impresii (tu, dar si ea) care sa conduca un beetle ? si mai exista multe combinatii, pe care sunt sigur ca le vom vedea cu timpu. Intre timp, cascati ochii pe trotoare, sigur veti fi surprinsi.

9 comments:

  1. De ce am facut oare din circulatul pe trotuar un ideal, un scop in sine? Let's buy ourselves some pink, kinky cars and have a great time. why judge them? let's be like them! :D

    ReplyDelete
  2. GG my dear....la viitorii tai anisori si in viitoarea ta cariera o sa ajungi si tu sa fii un "directorel" cu masinutza parcata aiureA si care vb grabit la telefon(VDF bineinteles ;)) ) si atunci o sa uiti de oamenii simpli...ca tine acuma care stau si ravnesc la ce au altii :)))

    ReplyDelete
  3. :)) ma rog...cand ziceam oameni simpli ma refeream "fara masina care sa o parcam " =))))

    ReplyDelete
  4. da ruxi, chiar sper. si sper sa ajung sa fiu "saracul directoras" cu masina exotica. si voi vorbi la handsfree ca asa fac directorelii. fiindca intre timp ma voi uita in mobil la ultimele stiri.

    oameni simpli... exiata notiunea asta? toti avem ceva care face ca simplitatea sa devina complicatie. deci unicitate.

    ReplyDelete
  5. masinile "exotice" au sistem de auto parking. google it sa vezi. e IMPOSIBIL sa parchezi gresit cu asa ceva...

    oricum, sti care ii paradoxu? sa ai gps da sa n-ai masina... :))

    ReplyDelete
  6. aia is oamenii simpli gg =))))))))))

    ReplyDelete
  7. nu nu, astia suntem oameni simpli bine pozitionati si cu simtul directiei :)) si care stiu sa localizeze strazi la nivel de numar :))

    ReplyDelete
  8. nu...stiiiii care e paradoxul? sa ai gps si sa nu ai mobil pe care sa mearga =))))

    ReplyDelete
  9. da, exista o foarte mare probabilitate ca cei de la RATUC sa fie atat de prosti incat au ridicat la 30 de RON doar ca ii impiedice pe unii batrani sa circule cu busul, cu toate ca pensionarii circula gratis...

    ReplyDelete