Monday 25 February 2008

Alocatiile revin la normal

Tariceanu a anuntat ca toti elevii din clasa a 12-a si de peste 18 ani vor primi in continuare alocatiile scolare de stat. 34 de ron mi se pare.

Trebuie sa recunosc ca is foarte buni ca bani de buzunar. Mi-ar fi lipsit. :D

What do you think?

http://www.realitatea.net/149736_Tariceanu-anunta-ca-elevii-de-liceu-cu-varsta-peste-18-ani-vor-primi-alocatii.html

LE: Se pare ca pe lunile ianuarie si februarie NU VOM PRIMI RETROACTIV.

What do you think about that???

8 comments:

  1. eu zic ca ar trebui sa se tina cont de veniturile parintilor, si daca acesta depaseste un anumit prag, copii lor sa nu mai primeasca. sunt familii care numa din alocatiile copiilor traiasc... si ar trebui ca acei "bani in plus in buzunar" sa ajunga la ei ;)

    ReplyDelete
  2. De fiecare data aud argumentele astea. Si de fiecare data spun ca sunt de acord, insa trebuie ca toti sa inteleaga ca TOTI SUNTEM ELEVI si TOTI SUNTEM EGALI.

    Prin reducere la absurd, poate intr-o familie, cei 2 soti BUGETARI nu castiga cat 1 parlamentar. Ar trebui ca sotia parlamentarului, si ea bugetara, sa nu primeasca salariu?

    ReplyDelete
  3. elevii nu primesc alocatiile ca salar pentru munca lor (pentru asta exista burse...), ci pentru a-si cumpara RECHIZITE pentru scoala. de asta sunt alocatiile

    ReplyDelete
  4. Sunt de acord cu George, ne-am nascut egali si legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti;ipotetic:daca o familie mai putin instarita decide sa nu lucreze doar pentru ca are 7 copii de pe care au ocazia sa ia alocatii mai voluminoase.

    ReplyDelete
  5. n-o sa primim alocatiile pe lunile ianuarie si februarie...asa ca practic vom vedea ceva bani doar in luna aprilie...
    siii :D am auzit ca pana atunci se majoreaza din nou...la 40 de roni \:D/

    ReplyDelete
  6. @ Vlad: nu cred ca scrie undeva in lege ca alocatiile se dau pentru cumpararea de RECHIZITE. Sunt alocatii scoalare, care sunt pentru elevi, si fiecare cred ca decide sa faca ce vrea cu ei. Fie ca-si cumpara caiete cu ei, sau ies in oras din ei, alocatia scoala e dreptul fiecarui elev din tara.

    Vorbesti de burse... Poate ar trebui sa nu se dea nici bursele la elevii cu situatie materiala buna. Ar fi ok, asa crezi?

    ReplyDelete
  7. Bursele sunt o alta tema. Pentru bursa TU muncesti, asa ca nu ar trebui sa depinda de venit, pe cand alocatia o primesti indiferent de rezultatele la invatatura.

    Sunt de acord ca toti elevii sunt egali, ipotetic vorbind, dar nu toti au nevoie de acesti bani. George, eu nu cred ca acei 30-40 lei sunt vitali pentru tine. Sunt atatia copii care nu au ce manca, si tie iti trebe 40 lei sa iti iei tigari, sa iesi in oras etc. Da, ok, e dreptul tau dar poate ai face un bine daca ai renunta la alocatie, caci nu cred ca parintii tai nu iti dau acei 40 lei daca chiar ai nevoie.

    ReplyDelete
  8. eu sunt de parere ca in fiecare luna sa se dea alocatiile

    ReplyDelete