Tuesday 30 October 2007

Vointa sau talent?


Honore de Balzac spunea ca "Vointa poate fi, mai mult decat talentul, un motiv de mandrie". Vointa este o trasatura a caracterului uman prin care fiinta, in ciuda oricaror obstacole pe care le intalneste, reuseste sa faca ceea ce isi propune. Afirmatia pune in balanta doi termeni importanti din viata unui om: talentul si vointa.

Talentul este un aspect foarte important. Sunt absolut sigur ca fiecare om are un talent propriu care, daca il descopera si il stie folosi, il poate ajuta in viata personala si in cariera. Insa nu cred ca e de ajuns. Daca eu stiu sa cant, inseamna ca voi deveni artist peste noapte? Daca eu am talent in pictura, inseamna ca lucrarile mele vor fi admirate si cumparate instant? Nu. Talentul nu e de-ajuns. Imi trebuie ceva in plus pentru a reusi. Imi trebuie ambitie, imi trebuie vointa, imi trebuie un caracter puternic pentru a trece peste obstacolele pe care le intampin. Vointa este cea care ma va ajuta sa continui sa compun pana cand muzica imi va fi remarcata, voita este cea care ma va ghida sa pictez pana cand critcii imi vot aprecia munca. Toate acestea, presupunand ca am un talent oarecare. Sa presupunem ca nu as avea niciun talent. Numai prin vointa si ambitie as reusi sa devin cineva, sa-mi cladesc un viitor. De aceea in aceasta situatie, vointa ar fi, probabil, singurul meu motiv de mandrie. Chiar si cu talent, numai daca as fi ambitios as reusi.

Insa va dati seama ca nu incurajez orice tip de vointa. Poti sa fi ambitios, si prost. Pur si simplu prost. Sa nu te ajute nimic din caracterul tau genetic sa reusesti. M-as gandi ca cele doua merg mana in mana. Cum poti sa fi ambitios daca nu ai nimic pentru ce sa lupti? Insa cum ai putea sa ai talent si sa nu vrei sa te afirmi? De aceea cred ca Balzac greseste cand spune ca vointa poate fi, mai presus de talent, un motiv de mandrie. Ambitia nu e neaparat motiv de mandrie. Te poti lupta o viata intreaga pentru ceva, daca pur si simplu NU POTI reusi.

Sunday 28 October 2007

-- --- .-. ... . .-.-.- .-. ---

-.-. ..- -- --- .-. ... . .-.-.- .-. --- .--. --- - .. - .-. .- -.. ..- -.-. . --- .-. .. -.-. . - . -..- - .. -. -- --- .-. ... . .-.-.- .-. .- .--. .. -.. ... .. ..- ... --- .-. .-.-.-

.--. --- .-- . .-. . -.. -... -.-- -- --- .-. ... . .-.-.- .-. ---

www.morse.ro

Saturday 27 October 2007

Bravo "U"!!!!!!!!

U CLUJ a obtinut azi cea mai importanta victorie (si singura) de cand e in Liga 1. Un rezultat exceptional de 2-1 cu STEAUA BUCURESTI.

Haide "U"!

Friday 26 October 2007

Porsche Panamera..

Ce bine suna motoru... V8 :). Inca e sub camuflaj. How do U think it'll look?



Thursday 25 October 2007

Smile like you mean it


Asta ar trebui sa fie o tema de reflectie pentru noi toti. Nu prea stiu de ce scriu acest post insa m-am trezit cu atatea idei si ar fi fost pacat sa nu le impart cu lumea... De ce mi se pare important? Fiindca ar trebui sa punem odata pentru todeauna capat zambetelor false, aparentelor inselatoare si fericirii false. De ce sa te prefaci ca iti merge bine, cand de fapt esti la sfarsitul rabdarilor? De ce sa zambesti cand iti vine sa plangi? "De ce sa mint zambind?" . Pentru ce ne chinuim sa parem fericiti cand de fapt suntem macinati de tristete si singuratate interioara, incertitudini si lipsa de speranta? Stop with the fake smiles. Stop with the fake attitude. Stop acting like you care. Stop pretending. Nu sunt pesimist chiar din contra. Cele enumerate mai sus nu pot sa spun ca ma caracterizeaza in totalitate, insa in mod sigur caracterizeaza o generatie. O generatie de oameni falsi, care acum ti-s prieteni, si cand te intorci, te vorbesc pe la spate. Si nici nu ii condamn pentru asta. God forbid, i'm one of them. WE ALL ARE. Nu cred ca suntem asa din rautate. Nu mai credem in nimeni si nimic si tocmai de acolo vine si lipsa asta de solidaritate, lipsa de incredere in celalti. Tot ce vreau e sa nu mai pretindem ca suntem impliniti. Tot ce vreau e sa pot sa zambesc fiindca sunt cu adevarat fericit. Insa asta ar insemna sa cred in notiunea de fericire.....

fericirea-i cand iarba apare...
fericirea-i ca raza de soare...

fericirea-i o sticla de vin...

fericirea e cerul senin...

Wednesday 24 October 2007

A boy's emotions: pleonasm de potentare?

Am avut de curand la engleza o tema despre incapacitatea sexului masculin de a-si exprima sentimentele. Ceea ce e foarte adevarat. Normally, boys are afraid to express their inner thoughts and ideas. Why? Because of the society. A boy is not capable to tell how he feels because he fears embarrassment. This is what the society teaches a boy: you cannot cry, you cannot express emotions, you cannot let your guard down, you always have to be strong. why??? because you are a man, and men don't cry, don't express their emotions, don't let their guard down and are always strong. Ajungem la o varsta si nu putem sa spunem ce simtim. Fiindca nu avem voi sa ne "expunem". Noi trebuie sa fim puternici chiar si cand suntem cu moralu la pamant. Noi nu avem voie sa plangem chiar si cand sufletul striga de disperare. Si nu e fals cand se spune ca te face mai puternic. Chiar esti mai puternic. Poti indura multe, fara sa spui nimic, fara ca ceilalti sa isi dea seama. Si poate asta te va ajuta in viata. Dar cum e mai bine?

Dezvaluire Harry Potter: Dumbledore e gay


Cica marele vrajitor Albus Dumbledore e gay :)). Cei care ati citit seria Happry Potter stiti despre cine vorbesc. Tot cei care ati citit stiti despre obsesia lui Dumbledore in ideea ca "iubirea" este ceva care va invinge, o iubire care pe el l-a orbit pana la moarte.

Daca nu credeti dati un search pe google: Albus Dumbledore gay. Ganditi-va: it makes sense. Dumbledore se intelegea bine numai cu personajele masculine din roman. What do U think?

Tuesday 23 October 2007

Beyonce la Cluj

Tot Manasturul si Grigorescu au auit aseara concertul lui Beyonce, de pe Ion Moina. Insa l-au auzit si l-au vazut foarte bine si cei 7000-8000-9000 de spectatori aflati pe stadion ieri seara. Se pare ca multa lume care avea bilet a renuntat in ultimul moment din cauza ploii. Ceea ce e chiar pacat. Nu am fost la concert, insa am auzit ca a fost o prestatie foarte buna.

Problema e ca ploaia si oamenii au lasat gazonu intr-o stare DEPLORABILA. Cica vor trebui 2 saptamani sa se refaca.

Monday 22 October 2007

Ferrari takes it all.

Ferrari is the absolute winner in the 2007 World Championship. They've won both the constructor and the driver championship. While the constructors championship was won a long time ago, Kimi Raikkonen was crowned world champion (for the 1st time in his career) in the last race of the season, Brasil's Interlagos.

It was a hard race, with Hamilton having a lot of problems and losing the race to both Raikkonen and Alonso, his direct rivals. Both Alonso and Hamilton lost in the battle for the Drivers Championship. The 2007 season was by far the most disputed one: the first 3 pilots are separated by a mere 1 point. Also, the 2007 championship was also a very controversial one because of the McLaren spying scandal.

Where will Alonso go from McLaren? To Renault? Or will he remain at the British team? The Ferrari team is very clear for the next season: Raikkonen has signed a 3 year deal in 2007, and Massa just signed with the "Scuderia" until the 2010 season.

Toyota's Ralf Shumacher left the Japanese team. He received a lot of gifts from the team. It seems like his career in F1 is over but he claims he has a place in a team for the next year? Which one? We shall see next year, in March. 2008.

Saturday 20 October 2007

Friday 19 October 2007

Britney calca un paparazzo

Paparazii deja intrec orice limita. Nici nu iese bine cu masina ca deja sar toti pe ea. Sa o mai lase dracului in pace. "Leave Britney alone!" :)). Foarte bine ca l-o calcat. (numai pe picior)...

Tuesday 16 October 2007

Toyota Cluj Showroom Opening


Desi Profi Auto (dealerul Toyota Cluj) s-a mutat de ceva vreme (aprox 3 luni) pe Calea Turzii nr. 176-178, aseara a avut loc inaugurarea noul sediu. Reprezentanta are un showroom care include service complet, fiind unul dintre cele mai mari showroom-uri Toyota din Romania.

Inaugurarea a avut loc in prezenta CEO Toyota Romania, Kiriazis Something :)), care s-a adresat actionarilor si invitatilor prezenti. Atmosfera de bun augur, muzica clasica, program artistic, foc de artificii, toate au fost la ordinea zilei. Oficialul Toyota a reportat, printre altele, ca marca are in Cluj un grad de multumire a clientului de peste 85%, in timp ce in Europa, marca nipona se bucura de 70%...

Au fost prezenti si reprezentati ale celorlalti dealeri Toyota din Romania. Va pot spune ca erau multe Lexus in parcari... :)

Monday 15 October 2007

Romania is not only Dracula

Din ciclul Romania is my country. Tot ziceau la stiri ca s-au facut clipuri pentru promovarea Romaniei in afara. Pacat ca nu au prins niciunu....

Saturday 13 October 2007

Splashtop in BIOS de la ASUS: Instant Internet

Asus a dezvoltat ceva tare: Splashtop, un fel de internet browser embedded in BIOS. Cand pornesti computeru, iti apare un fel de OS select menu in care poti alege sistemul de operare principal sau Splashtop. Cu Splashtop poti intra pe net INSTANT, in 1-2 secunde fara sa mai astepti 1-2 minute pana booteaza sistemul de operare.

Mi se pare o chestie faina insa nu stiu cat va prinde. Pentru oamenii care nu folosesc calculatorul pentru altceva decat internet poate si util. Insa ma gandesc daca Splashtop asta poate fi dezvoltat pana la stadiul de OS adevarat? Va lasa Microsoft Linux si Apple sa se intample asta?



"dirty" dancing cu vivi si paul

Paul si Vivi.... La cererea lui Paul (si disperarea lui Vivi) titlul trebuia sa fie "2 semi-handicapati"... dar m-am abtinut (cu greu) si nu l-am numit asa... poate nu era chiar serios paul cand o zis :))

totul s-a intamplat la maj la pavel aseara... :))

Friday 12 October 2007

Prince Harry is out of control !!!

Printul Harry, pare a-si fi pierdut mintile in ultima perioada! Pozele spun totul. Se spune ca ar fi alcoolic si dependent de droguri... In numarul din septembrie a unei reviste din US, RADAR, Harry pozeaza in boxeri pe tron, cu cateva doze de bere pe jos...


In urmatoarele poze, inhaleaza vodka, "sport" pe care specialistii il numesc MORTAL. Cealalta poza nu o comentez.


Intre timp, din aceeasi sfera a familiei regale din UK, procesul Printesei Diana a fost redeschis, si s-au gasit o gramada de noi indicii care ar duce mai degraba spre un asasinat decat un tragic accident...





Thursday 11 October 2007

Keep condoms in car

Thx to Alex i've found this funny video...



And don't forget... Always keep condoms in your car...

Monday 8 October 2007

Blind people upset with hybrid cars

Nevazatorii nu prea se bucura ca hibridele sunt tot mai cautate. De ce? E foarte simplu. Au motoare atat de silentioase ca aproape nu se mai aud. Ceea ce nu e deloc imbucurator. Unele teste arata foarte clar acest aspect prin simplul fapt ca persoanele nevazatoare intreba: "Cand incepe testul?", in timp ce hibridul deja facea ture in jurul lor.
Pana si sloganul hibridelor de la Toyota este "Excellent fuel economy and low emissions, and quiet performance". Ce-i de facut acuma?

Ba mai mult, se pare ca si oamenii care vad bine tot sunt deranjati de faptul ca hibridele sunt noiseless. O femeie de 57 de ani era cat pe ce sa fie lovita. Ce se intampla acuma mi se pare foarte ciudat. Timp de cativa ani se vorbeste de poluarea fonica din orase. Prea mult trafic, prea mult zgomot de la masini, prea multe emisii. Acum ca apar alternatice, care nu polueaza (asa tare), nu produc zgomot (cand merg pe sursa electrica) si ofera si un consum foarte scazut, oamenii comenteaza ca sunt loviti de masini.

De nevazatori nu zic, inteleg cum sta problema, si la ei e chiar o problema asta. dar oamenii fara probleme de vedere nu au ce comenta. SA CASTE OCHII!

Ce au cu incepatorii?


Ieri am mers cu ai mei pana la tara. Si bineinteles ca am condus eu. A fost bine pana la un moment dat. Eram aproape de dealu dinainte de Paniceni, cand un BMW statea in spatele meu. Nu putea sa ma depaseasca, da statea fix in spatele meu. La un moment dat incepe sa ma claxoneze. SI PUTERNIC. Eram pe deal si am inceput sa accelerez frate. :)) Ramane un pic in urma mea (:D:D)apoi apare din nou. Si cand apare, face o depasire periculoasa, ca deh, "el are BMW". Eu cu Toyota ce sa comentez? Si ghiciti ce face? SE BAGA IN FATA MEA SI INCETINESTE! SI PE DEASUPRA incepe sa imi faca semne obscene, ca deh, "el are BMW" si probabil ca se gandea ca eu trebuie sa-l las. O pula sa-l las? II arat semnu de incepator, apoi el accelereaza si se duce. Nu l-o fi observat oare? Da oricum, de cand soferii BMW rule the street? Ceilalti, si mai ales incepatorii, nu pot sa traiasca?

Sunday 7 October 2007

Reclama tare Renault: Ballet

Am gasit o reclama superba de la Renault. Enjoy!!!

multumiri lui R@Z0R.

Saturday 6 October 2007

Vodafone si Cost Control


Mare nesimtire la Vodafone, cea mai mare comunitate mobila din lume, subsidiara romania. Daca procesul de trecere la euro a inceput in 28 septembrie, cost controlu nu e gata nici astazi, 6 octombrie. La *123# - request not completed. Tz tz tz...

How can the world just carry on?

How can the world be so cruel? They do something wrong, something horrible, yet they refuse to take responsability. Actually it even more serious: they don't even care... Just now as i was passing near the Mol in Dorobantilor, a driver hit a dog and he didn't even stop to see if the poor animal was injured. And i am sure the dog was injured! All of the street heard it's cry... A terrible cry, which made me feel nothing but anger towards the insensitive driver. I have a dog at home so i know how bad it makes you feel when an animal in pain and yol can do nothing to help. The poor creature only wanted to pass the street. I am a bit satisfied because i know a crash like this will ruin his car a bit also! What if this were to happen with a human? Would he have stopped? I really don't know.....

Friday 5 October 2007

Britney Spears "Gimme More" Official Video

Si-a lansat Britney videoclip la piesa "Gimme More". Tot ce pot sa spun e ca arata mult mai bine ca in realtitate. Oare intradevar a slabit sau e numai editarea videoclipului de vina?

In orice caz, regizorul pune accentul de fata ei si nu pe corp... E o inbunatatire substantiala fata de prestatia de la VMA... Daca te-ai lasa si de droguri si de bautura poate ti-ai mai salva cariera...

Pacat ca nu o picat...


Am ajuns la concluzia ca e cam rau ca nu o picat guvernul la motiunea de cenzura PSD. Daca pica se forma o coalitie care mai putea face ceva. A fost cea mai mare solidaritate in parlament de pana acuma, avand in vedere ca PD si PSD au votat pentru motiune...


Asa Tariceanu (despre care se zicea la inceput ca nu va rezista mult ca premier) va ramane cu mandatul pana la sfarsit (lucru rar intalnit in ro). Insa problema majora e ca nu va avea sustinere parlamentara pentru a adopta orice fel de lege... Asta este treaba.


Is curios cum va vota lumea la europarlamentare...

Thursday 4 October 2007

Yahoo Messenger Status Problem

De vreo 2 zile nu se mai poate baga status lung. Nu stiu de ce, dar ma dispera. Sper sa rezolve rapid Yahoo problema ca e foarte naspa asa. Nu pot promova blogul :))

Acuma ma duc la mate imediat. Am avut o tema luuunga. Stie poe ce stie... Si mai pe seara ma duc la un majorat in 30+. Stiu, e ciudat ca e joi, da vineri s-asa e zi moarta la scoala. Deseara va fi retro party sper!!!!!

PS:

Later EDIT: S-a rezolvat problema cu statusu. Thx Alex. Check out www.fenomental.com for answer.

iPod Nano 2nd Gen new screen


Mi-am instalat noul display si functioneaza perfect. iPodul e ca inainte sa se intample nefericita intamplare. Sunt foarte mandru de mine ca am facut munca in valoare de 100-150 ron. :D totul in cam 30 de minute.

Toata afacerea schimbatului m-a costat:

70 ron displayul cu tot cu taxe transport Royal Mail UK
11 ron set surubelnite precizie

si cand te gandesti ca manopera ar fi fost 150.... iooi

Wednesday 3 October 2007

Tariceanu 2 ramane....

Motiunea de cenzura PSD nu a trecut. Guvernul Tariceanu 2 ramane pe pozitie. A fost respinsa cu 220 imptriva, iar pentru a trece era nevoie de 232. Deci inca 12 voturi erau necesare sa treaca...

Nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu trist ca nu a trecut? La urma urmei, daca motiunea trecea, nu era mai bine. Daca motiunea a picat, nu va fi mai bine. Deci tot acolo suntem. Aceeasi instabilitate politica, aceleasi voci, aceleasi personaje. La nesfarsit.

Later edit: comenteaza lumea ca am gresit cand am scris.... era vorba de 12 :D. voturi. :)

iPod Nano 2 Replacement Screen

Ieri a venit displayul de Nano tocmai din UK. Profit de ocazie sa ii multumesc lui bace pentru ca m-a ajutat cu comanda. mai tarziu azi il voi instala fiindca la magazinu din centru (apple distribuitor), imi cer 150 de ron numai manopera... is nebuni?? in banii aia ar trebui sa intre si un display macar! daca nu mai multe.

oricum nu cred ca e foarte complicat sa il instalezi. din diferitele manuale de pe net pare chiar usor. sa vedem ce va fi. oricum de-abia astept sa-l am din nou in stare functionala. si sper sa nu l stric acuma :))

wish me luck!!!

Tuesday 2 October 2007

I-au luat copii!


Britney a primit azi o veste tulburatoare. Lui Kevin i-a fost acordata custodia (temporara) a celor 2 copii a fostului cuplu. Se pare ca justitia o considera pe Britney o mama denaturata si nu este in stare sa aiba grija.


Such a pity. Saraca Britney cred ca e la capatul puterilor. Sper insa ca aceasta veste sa o faca sa isi puna ordine in viata. Este pacat. Britney, revino-ti! Totusi va dati seama cat de rea trebe sa fi ca mama ca sa iti pierzi copii si sa ii dea la cineva ca Kevin F ? Doamne fereste....

Monday 1 October 2007

Noile abonamente internet de la UPC


UPC a schimbat RADICAL grila de abonamente la Internet, telefonie si tv. Insa pe noi ne intereseaza numai subiectul intrenet. Daca recent UPC a adoptat o solutie cu 4 abonamente de internet, dintre care primele 2 erau penale, ca sa zic asa, acum UPC se axeaza pe 3 abonamente denumite sugestiv: Small, Medium, Large.

Surpriza vine acum!!!!

Small ofera o viteza: 1Mbps / 256Kbps, nimic nou sub soare.
Medium aduce super viteza: 10Mbps / 1Mbps. deja e mai mult ca vechiul ultra.
Large o viteza incredibila: 20Mbps / 2Mbps.

Preturile sunt acestea: 25, 35, 60 RON/lunar. TVA Inclus.

Cine zicea ca UPC sux?

Leave Britney alone!!!

OMG ce am gasit pe youtube. Sau ma rog, cineva mi-o zis ce sa caut :)). Oricum e super. Tipu asta o iubeste cu adevarat pe Britney! Oricum m-am uitat la ce videouri are, is cam in acelasi stil. Oricum e tipicul de actor in devenire, care incearca sa se lanseze cum poate

Daca v-ati uitat la VH1 Best 100 Internet Stars, ati fi vazut multi altii care se ocupa cu asa ceva. E tare :D Chris Crocker