Thursday 13 September 2007

McLaren pierde tot in F1 2007


Echipa Vodafone McLaren Mercedes a fost gasita vinovata in scandalul documentelor Ferrari. FIA World Motor Sport Council (WMSC) a decis ca echipa sa fie descalificata din lupta pentru campionatul constructorilor din sezonul 2007 si amendata cu 100$ milioane, datorita destinerii de informatii confidentiale a echipei rivale Ferrari.


Pilotii insa nu vor fi sanctionati in niciun fel, astfel ca lupta dintre Fernando Alonso si Lewis Hamilton poate continua. Insa in lupta de la constructori este foarte clar: Ferrari va fi campioana. De adaugat: “Ferrari is satisfied that the truth has now emerged.”.


Echipa McLaren ca trebui de asemenea sa demonstreze ca masinile echipei nu contin nicio caracteristica care ar putea fi considerată "proprietate intelectuala" a celor de la Ferrari, la startul noului sezon de F1 in 2008. Iar daca vor exista aceste caracteristici, echipa Vodafone McLaren Mercedes ar putea fi sanctionata si in urmatorul sezon.


De asemenea este important de stiut ca daca vreun pilot de la McLaren va castiga vreun mare premiu (cu siguranta), niciun reprezentat al echipei (in afara de piloti), va putea urca pe podium.

No comments:

Post a Comment