Tuesday 4 September 2007

Something about: Bac 2008

Pare-se ca Ministerul Educatiei si Cercetarii s-a gandit ca trebuie schimbat ceva la BAC. Ca doar nu a fost schimbat nici anu trecut. Si nici acum 2 ani. Si nici acum 3 ani. Si nici acum 4 ani. Se pare ca de data asta nu le-a convenit data in care vor fi publicate cele 100 de variante pentru ficare materie. Se pare ca data de 15 ianuare nu mai era buna. E mult mai potrivita data de 1 martie, deci cu o luna jumate mai tarziu. Nu avem ce sa comentam aici, ne-am obisnuit cu schimbarile de la Educatie. Fiecare ministru nou (de notat ca de fiecare data are alta culoare politica) aduce schimbari dupa bunul plac, aducand in acelasi timp "cea mai buna solutie". Pana la urmatorul guvern, sau dupa caz, urmatoarele restructurari din cadrul unui guvern.

Nu avem ce comenta ce comenta in aceasta prinvinta. Intr-un an se da bac fara variante, apoi bac cu variante aflate date relativ devreme, apoi cu variante aflate relativ tarziu. Ba se scoate educatia fizica din probe, ba nu se scoate. Intr-un an se da capacitate, apoi examene nationale, apoi simulari de teze unice si examene nationale, apoi numai teze unice. Sunt ba 8 clase obligatorii, ba 10 clase obligatorii (Corega a facut miscarea asta, si se lauda cu ea de cate ori poate. Bravo domnule Corega, bravo!), ba se vehicula odata chiar 9 clase. Ideea e ca majoritatea vocilor din Educatie nu sunt de acord cu schimbarile aduse pe ultima suta de metri.
Cititi:



Ce sa mai zici de Invatamantul Romanesc? Eu l-as compara cu piata IT&C. Intodeauna apare ceva nou. Ce acuma e super performant, peste 6 luni e invechit si trebuie reinnoit. Bravo!

No comments:

Post a Comment