Thursday 20 September 2007

Microsoft amendat cu 500 milioane euro.


Gigantul Microsoft a fost amendat cu o amenda record de jumatate de miliard de euro, dupa ce apelul Microsoft la decizia CE a fost respins. Compania trebuie sa plateasca aceasta amenda datorita nerespectarii legislatiei privind concurenta.

Microsoft a livrat sistemul sau de operare Windows cu Windows Media Player "built-in", ceea ce ar fi interzis de legislatia europeana. Se pare ca acum Microsoft este obligat sa puna la vanzare o versiune fara WMP.

Ce se intampla mi se pare stupid! Microsoft face un sistem de operare, Windows, pe care consumatorii ii cumpara, deci nu este freeware. Ei stiu pe ce platesc bani, cum si Microsoft face ce vrea cu produsul sau. In plus, Microsoft vrea sa ofere prin Windows un sistem de operare complet si fully-functional cu orice fisiere ar avea utilizatorul. Daca utilizatorul nu este multumit de experienta pe care o ofera aplicatiile built-in poate linistit sa instaleze 3rd party applications. Nu-l opreste Microsoft sa faca asta din start. Dar e stupid sa fi obligat sa oferi un sistem de operare ciuntit, fara player audio/video. browser de internet sau alte si alte aplicatii. Daca utilizatorul nu are acces la internet sa isi downloadeze Media Player?

No comments:

Post a Comment