Sunday 10 December 2006

schimbari, decizii.... de ce ???

Decizii peste decizii... schimbari peste schimbari... toate le intampinam zilnic, fie ca le vrem fie ca nu le vrem. La fiecare pas, apare cate o situatie, care ne pune in fata unei alegeri. iar dupa ce facem acea alegere, imediat apare indoiala: oare am facut alegerea buna ? ce urmari va avea decizia mea ? ce schimbari va aduce decizia mea ? astfel incepem sa privim viitorul cu nesiguranta, nu stim ce ne mai poate arunca viata in fata. iar cand intalnim o alta greutate, spunem ca acea alegere este de vina, sentimentul de vina, ca daca ne gandeam mai bine, nu intalmpinam atatea probleme.

schimbarile vin oricum, fie ca le vrem, fie ca nu le vrem. la fel si deciziile. la fel si problemele: vin fie ca le cautam, fie ne gasesc ele pe noi. conteaza sa privim in ansamblu, sa incercam sa trecem peste ele, sa fim optimisti, ca maine va fi mai bine. desi toti stim ca nu e asa, nu va fi mai bine. chiar si cei care se considera optimisti, au momente de indoiala. chiar si cei fericiti, ascund o tristete. chiar si cei sanatosi, au o boala.

dar totusi de ce ne e frica de schimbarile pe care le putem face noi ? de ce sa nu incercam altceva ? de ce sa nu schimbam ceva ce nu functioneaza in viata noastra ? de ce sa mintim zambind ?

No comments:

Post a Comment